Süleyman Soylu açıkladı: Suriyelilere ikamet yasağı!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla mahallelerde ikamet edecek Suriyelerin oranı yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürülecek. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Göç İdaresi Başkanlığı Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu.

Yabancılara ikamet yasağıyla ilgili yeni karar alındığını söyleyen Soylu, "1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla mahallelerde ikamet edecek Suriyelerin oranı yüzde 25'ten yüzde 20 olarak uygulanmasına karar verdik. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak. Böylece buralarda artık bir ikamet izni verilmemiş olacak. Mobilitenin önlenmesi. İzinsiz başka bir ile gidilemiyor." ifadelerini kullandı.

"KAYITLI 3 MİLYON 674 BİN SURİYELİ VAR"
Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 3 milyon 674 bin kayıtlı Suriyeli var, 122 bini pasif. Pasif ne demek ülkede değiller. Türkiye göç akımını kontrol etmek için, özellikle Şam'dan çok Suriyeli geliyor. Gelenleri Hatay'daki kamplarımızdan birine alacağız burada belli bir süreç içerisinde burada barındıracağız. Nereden geldiğini tespit ettikten sonra ger göndermiş olacağız. Yeni gelenlere tespit etmek için kamp sistemini devreye koyacağız. Özellikle kamp sistemini devreye koyuyoruz.

Bir de bizim uyum eğitimlerimiz var. Bunları devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz. Göç festivallerimiz var. Tiyatro projelerimiz var. 730 bin Suriyeli çocuk eğitim gördü. En büyük uyum eğitimi budur zaten."


 

soylu suriyeliler suriyeli ikamet yasak sığınmacı