Sözde Kürdistan propagandası yapan Hifzullah Kutum tahliye edildi!

TAKİP ET

Sözde Kürdistan propagandası yapıp 29 Ekim'i hedef alan ve Fırat Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olduğu ortaya çıkan Hifzullah Kutum, kamuoyu tepkisiyle tutuklanmıştı. Kutum, avukatların itiraz üzerine jet hızıyla serbest bırakıldı.

Fırat Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabından sözde Kürdistan propagandası yapmış ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı hedef almış ve sadece "uyarı" cezası almıştı. Ancak Kutum, kamuoyu tepksininin ardından görevden uzaklaştırılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Skandal olayda yeni bir gelişme yaşandı. Sözde Kürdistan propagandası yapan ve 29 Ekim'i hedef alan Kutum, avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi.

Açıklama yapan Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, “Propaganda iddiasıyla tutuklanmıştı. Hakkında iddianame düzenlendi ve dava açıldı. İtirazımı davayı açan Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi ve tahliyesine karar verildi. Rutin işlemler bittikten sonra serbest bırakılacak” dedi.

NELER OLMUŞTU?
İşte tüm detaylar:

Araştırma görevlisi Hifzullah Kutum Kürdistan propagandası yaptı, sadece uyarı cezası aldı!

fırat üniversitesi hifzullah kutum propaganda pkk terör örgütü kürdistan 29 ekim