Sözde Kürdistan propagandası "İfade ve düşünce özgürlüğü" sayıldı, Araştırma görevlisi beraat etti

TAKİP ET

Sözde Kürdistan propagandası yapıp 29 Ekim'i hedef alan ve Fırat Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olduğu ortaya çıkan Hifzullah Kutum hakkında karar verildi. Kutum, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle açılan davadan beraat etti.

Fırat Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabından sözde Kürdistan propagandası yapmış ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı hedef almıştı.

Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kutum, avukatlarının itirazı üzerine 10 Kasım 2021'de tahliye edilmişti. Kutum'un yargılandığı davada karar çıktı.

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI
Sözcü'nün haberine göre Kutum'un yargılandığı davanın üçüncü duruşması Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, H.K. üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığına hükmederek beraatine karar verdi. H.K hakkındaki yurt dışı yasağı da kaldırıldı.

"DÜŞÜNCE VE İFADE HÜRRİYETİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLDİ"
Hifzullah Kutum'un beraat kararını değerlendiren avukat Mehdi Özdemir, “Kürdistan ibareli paylaşımlar, yerel mahkeme tarafından düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmiş ve beraat kararı verilmiştir. Kürdistan tanımı, tarihsel ve toplumsal açıdan hem coğrafi bir terim hem de politik bir kavramdır. Toplumun çoğulculuğunu yansıtır bir biçimde, Kürdistan kavramı nedeniyle yapılan yargılama hukuksuzdur. Hukuki meşruiyeti olmayan ve suç teşkil etmeyen ifadeler nedeniyle yapılan yargılama neticesinde müvekkil halkında beraat kararı verilmesi hukuka uygundur” ifadelerini kullandı.

KUTUM'UN PAYLAŞIMLARI NELERDİ? İŞTE TÜM DETAYLAR

Araştırma görevlisi Hifzullah Kutum Kürdistan propagandası yaptı, sadece uyarı cezası aldı!

elazığ propaganda hdp hifzullah kutum mahkeme kürdistan sözde kürdistan