Sosyal medyada "Üroloji uzmanı" olduğunu belirten doktorun diploması sahte çıktı!

TAKİP ET

Kendisini 'Üroloji Uzmanı Dr. Beyza Kendirci' olarak tanıtan ve sosyal medyadan birçok müşteri toplayan şahsın diploması sahte çıktı. ABD'li bir hemşirenin fotoğrafını kullanarak "Cinsel Terapist ve Aile Yaşam Koçu" ve 'Üroloji Uzmanı' unvanlarıyla kendisini tanıtan sahte doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Kendisini sosyal medyada “Üroloji Uzmanı Dr. Beyza Kendirci” olarak tanıtan kişi, takipçilerine gerçek doktor olduğunu kanıtlamak isteyince diplomasını paylaştı. Diplomanın sahte olduğunu bildiren bir vatandaşın ihbarı ile diplomada adı geçen üniversite, araştırma yaptı ve Beyza Kendirci adlı kullanıcının gerçek olmadığı belirlendi. 

Beyza Kendirci adı ile “Üroloji Uzmanı” olduğunu bildiren ve İstanbul'da özel bir üniversiteden mezun olduğunu gösterir diploma ile insanları dolandıran sahte doktor, sosyal medyayı aktif olarak kullanması ile kısa sürede ününe ün kattı. İddiaya göre geçtiğimiz günlerde bir vatandaş, Kendirci'nin diplomasının sahte olduğunu belirtip mezun olduğu üniversiteye ihbarda bulundu.

SAHTE DİPLOMA
İhbar sonrası söz konusu üniversite araştırma yaptı. Araştırmada genç kadının üniversitede hiçbir dönem eğitim görmediği ve okulda herhangi bir bölüme ait kaydının olmadığı ortaya çıktı. Üniversite, belirlediği durum sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ÜNİVERSİTE, SAHTE HESAPTAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Üniversite yetkililerince sunulan dilekçede, Kendirci'nin üniversitenin adını kullanarak oluşturduğu sahte diplomayla suç işlediğini ve cezalandırılmasını gerektiğini kaydetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya hesaplarında kullanılan sözde doktor fotoğraflarının ise ABD'li hemşire Teresa Logsdon'a ait olduğu saptandı.

sosyal medya üroloji cinsel terapist beyza kendirci