Sosyal medya bu videoyu konuşuyor: ABD'deki tedavi ücretinin yarısına Türkiye'ye geldi, hem tatil yaptı hem tedavi oldu

TAKİP ET

ABD'li bir kadının sosyal medyada paylaştığı video gündeme damga vurdu. Ülkesindeki 3 bin dolarlık tedavi masrafını çok bulan kadın, bin 167 dolara Türkiye'ye geldi, tedavisini oldu ve tatil yaptı.

ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta'da yaşayan genç bir kadın, kanal tedavisi için gittiği hastanenin kendisinden 3 bin 99 dolar istemesi üzerine soluğu Türkiye'de aldı.

ABD'li kadın, ülkesindeki fiyatın sadece yarısına uçak bileti alıp Türkiye'ye geldi, tedavisini oldu ve 1 hafta tatil yaptı.

807 dolara uçak bileti alarak İzmir'e gelen kadın, 1 haftalık otel konaklaması için de 200 dolar harcadı. 1 hafta boyunca tatilini yapan Amerikalı kadın, kanal tedavisi için de 160 dolar harcadı.

Böylece, 3 bin 99 dolar harcayıp sadece kanal tedavisi yapmak yerine İzmir'de 1 hafta tatil ve kanal tedavisini toplam bin 167 dolara yaptırdı.

ABD'li kadının videosunu paylaşan Anıl Sural, "Amerika'da dişçide kanal tedavisine sigortası olmasına rağmen $ 3.099 istenen Delia O'Malley, soluğu Türkiye'de alıyor İzmir'de kanal tedavisi, uçak bileti ve 7 gün konaklama $ 1.167 ödüyor Atlantalı kadının TikTok'da milyonlarca izlenen videosu yarım milyon da beğeni almış" diye yazdı.
 

abd tedavi tatil kanal tedavisi uçak dolar ekonomi turist