Sorumsuz babanın cezası belli oldu

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta çocuğunu akülü arabayla ve iple otomobiline bağlayarak gezdiren babanın ehliyetine el konuldu. Tepki çeken görüntülere sebep olan babaya, 3 bin 460 lira idari para cezası kesilirken, 2 yıla kadar hapisle yargılanacağı öğrenildi.

Esenyurt'ta evde canı sıkıldığı iddiasında bulunarak akülü araca bindirdiği çocuğunu, otomobiline iple bağlayarak, Tonguç Baba Caddesi üzerinde gezdiren baba, manzarayı gören bir vatandaşın o anları cep telefonuyla görüntüleyip sosyal medyada paylaşmasıyla tepki görmüştü.

Görüntülerin medyada yankı uyandırması ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri çalışma başlattı.

İncelemeler sonucu, sürücünün kimliğini belirleyen trafik polisi ekipleri, M.A'yı evinde gözaltına alarak karakola götürdü. Şahsa burada, "Umumi Hıfzısıhha Kanununa Muhalefet"ten 3 bin 180 lira, "trafiği tehlikeye düşürmek" suçundan ise 280 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu.

Tepkilerin hedefindeki baba sivil trafik ekipleri tarafından yakalandı. Ehliyetine el konulan babaya toplamda 3 bin 460 lira da idari para cezası kesildi.

HAPİSLE YARGILANACAK
Karakolda işlemleri tamamlanan M.A, "Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." Maddesinden hakkında adli işlem yapılmak üzere Esenyurt Polis Merkezi Amirliğine sevk edildi.
 

sorumsuz baba akülü araç bağladı otomobil cadde üzerinde haber