Son seçim anketine AKP ve MHP'nin oy oranı damga vurdu: İşte sonuçlar

TAKİP ET

ASAL Araştırma, Ekim ayına ilişkin seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Ankete AKP ve MHP'nin oy oranı damga vurdu. İşte son seçim anketinin sonuçları...

Haziran 2023'te yapılması planlanan genel seçimlere 8 aydan az bir süre kalmasıyla birlikte anketler hız kazandı. Adaylık tartışmaları sürerken ASAL Araştırma, Ekim ayına ilişkin anketinin sonucunu paylaştı.

"BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRDİNİZ?"

Asal Araştırma şirketi tarafından İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de 2 bin 312 kişi ile yapılan ankette vatandaşlara, "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

AKP VE MHP'NİN OY ORANLARI DİKKAT ÇEKTİ

5-14 Ekim tarihleri arasındaki yapılan anketin sonuçlarına göre AK Parti, bir önceki ankete göre oyların yükseltti ve yüzde 38.4 ile ilk sırada yer aldı. CHP de ise oyların düştüğü görülürken yüzde 23.5 ile ikinci oldu. Aynı şekilde oyları azalan İYİ Parti ise yüzde 11'de kalarak üçüncü sırada yer aldı. MHP2nin ise yüzde 9.1'e ulaştığı görüldü.

Diğer partilerin oy dağılımı ise şöyle oldu:

AKP: Yüzde 38.4

CHP: Yüzde 23.5

İYİ Parti: Yüzde 11

HDP: Yüzde 10.7

MHP: Yüzde 9.1

Zafer: Yüzde 1.5

DEVA: Yüzde 1.4

Y. Refah: Yüzde 1.1

SP: Yüzde0.9

GP: Yüzde 0.9

BBP: Yüzde 0.8

MP: Yüzde 0.7

anket seçim anketi oy oranı AKP CHP MHP İYİ Parti