Son seçim anketi açıklandı: Partilerin oy oranı belli oldu

TAKİP ET

Metropoll Araştırma son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Kararsız ve protesto oy vereceğini söyleyen seçmenin oranı dikkat çekerken Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'nı geçtiği görüldü. İşte partilerin son durumu...

Metropoll Araştırma,  “Türkiye'nin Nabzı Ekim 2021” çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Son seçim anketinden çıkan sonuçlar dikkat çekti. Vatandaşların “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verdiği cevaplar sonrası ortaya çıkan tabloya göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geçti. İşte detaylar...

Araştırmaya göre AKP'nin oy oranı, kararsızlar dağıtıldığında yüzde 32,6 oldu. Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP'nin oy oranı ise yüzde 7,4 olarak kayıtlara geçti.

Millet İttifakı’nda ise, Cumhur İttifakı'nın toplamına yakın bir oy oranı çıktı. CHP'nin kararsızlar dağıtıldığında oy oranı yüzde 25,2, İYİ Parti'nin ise yüzde 14,3 oldu. Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 1,7 oldu. 

Yüzde 41.02 oy alan Millet İttifakı, yüzde 40 alan Cumhur İttifakı'nı geride bırakıyor.

KARARSIZLARIN OY ORANI YÜZDE 20
Öte yandan araştırmada kararsızlar ve protesto oy vereceğini söyleyenlerin toplamının yüzde 20'lere yakın olması da dikkat çekti.

seçim anket akp mhp chp iyi parti saadet metropoll oy oranı erdoğan