Son anket sonuçları açıklandı: Halkın yüzde 20'si Türkiye'nin hangi sistemle yönetildiğini bilmiyor!

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen ORC Araştırma, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamenter sisteme ilişkin anket sonuçlarını açıkladı. Halkın yüzde 60'a yakını Parlamenter sistemi isterken, yüzde 20'si Türkiye'nin hangi sistemle yönetildiğini bilmiyor.

İktidara yakınlığı ile bilinen ORC Araştırma, son anketinde 2018 yılından beri uygulanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni araştırdı. ORC Araştırma Genel Müdür Mehmet Pösteki'nin sosyal medyadan paylaştığı anketin sonuçlarına göre halkın yüzde 57,8'i tercihini Parlamenter sistemden yana kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ İSTENMİYOR
Ankette "Sistem değişikliğiyle ilgili bir referandum yapılacak olsa tercihiniz hangisinden yana olur?" sorusuna katılımcıların yüzde 57,8'i "Parlamenter sisteme geçilmeli" yanıtını verirken; yüzde 35,2'si "Mevcut sistem devam etmeli" dedi. Kararsızların oranı ise yüzde 7'de kaldı.

YÜZDE 18.6'SI HANGİ SİSTEMLE YÖNETİLDİĞİNİ BİLMİYOR
ORC'nin anketinde bir başka soru ise "Ülkemizin hangi sistemle yönetildiğini biliyor musunuz?" oldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 18,6'sı "Hayır bilmiyorum" yanıtını verirken; yüzde 81,4'ü ise "Evet biliyorum" diye yanıtladı.

anket sistem cumhurbaşkanlığı sistemi parlamenter sistem chp akp mhp iyi parti seçim seçmen seçim anketi orc araştırma