Sokak röportajıyla gündem olan Suriye uyruklu Ahmet Kanjo, Saray'da ağırlandı

TAKİP ET

Sokak röportajıyla gündem olan Suriye uyruklu Ahmet Kanjo, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlandı.

Sosyal medyada yayınlanan bir sokak röportajında 17 yaşındaki Suriyeli  Ahmet Kanjo ile çevredeki vatandaşların tartışması gündem olmuştu.

Sosyal medyada çok konuşulan Suriyeli Ahmet Kanjo, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başdanışman Mustafa Akış tarafından ağırlandı. Mustafa Akış, o anları kayda aldırarak Twitter'dan paylaştı.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Akış tarafından külliyeye davet edilen Kanjo, babası ile birlikte Ankara’ya geldi.

DEVLET YETKİLİLERİNDEN ÇOK SAYIDA TELEFON

Sözkonusu sokak röportajı sırasında etrafındaki insanların ‘Ne işin var burada’, ‘Yürü git konuşma fazla’, ‘Suriyeliler burada sapıklık yapıyor’, şeklinde tepki gösterdiğini hatırlatan Kanjo, bu tepkilere ‘Ben kimim, ben bir insanım’ diye bağırarak karşılık verdiğini anlattı.

Kanjo, Akış’a bir yandan üniversiteye hazırlandığını, bir yandan hamburgercide çalışarak ailesine destek olmaya çalıştığını söyledi. Mühendis olmak istediğini belirten Kanjo, sokak röportajında yaşananlardan sonra devlet yetkililerinden ve vatandaşlardan çok sayıda destek telefonu aldığını da anlattı.

Ahmet Kanjo Suriyeli Suriye sokak röportajı