Sokak röportajında sığınmacı yorumu: "Ağ gibi sarıldık, Türk'üz derken azınlığa düştük"

TAKİP ET

Süleyman Soylu'nun "Biz Avrupa'nın göçmen deposu muyuz" çıkışı sokak röportajında soruldu. Bir vatandaşın "Her taraftan ağ gibi sarıldık, Türk'üz derken azınlığa düştük" sözleri röportaja damga vurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İngiltere'nin Türkiye'ye göçmen gönderme teklifinde bulunduğu söyleyerek "Biz sizin göçmen deponuz muyuz? Biz Avrupa'nın göçmen deposu muyuz" ifadeleriyle tepki göstermişti.

YouTube'da yayın yapan İlaveTV, Soylu'nun açıklamalarını sokak röportajında vatandaşlara sordu. Bir vatandaşın açıklamaları ise dikkat çekti.

"AĞ GİBİ SARILDIK, TÜRK'ÜZ DERKEN AZINLIĞA DÜŞTÜK"

Soylu'nun sözlerini değerlendiren vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

"Söylemesi doğru, önüne gelenin girmemesi lazım. Ama sınırlanırımız açık olduğu için bir taraftan giriyorlar, bir taraftan çıkıyorlar. Giren çıkan belli değil. Bu konuya hassas bir şekilde değinilmesi lazım. Reyhanlı'nın nüfusu değişti, Hatay'ın nüfusu yaklaştı.

Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Mersin, İstanbul her taraftan ağ gibi sarılmış vaziyetteyiz. Vallahi Türk'üz diyoruz ama sayı olarak azınlığa düşmüşüz gibi geliyor. İnşallah sonumuz hayırlı olur."

Sokak röportajının tamamı şu şekilde:

Sokak röportajı sığınmacı kaçak