Sokak röportajında konuşan gurbetçi, Almanya'da geçinemediğini söyledi

TAKİP ET

Sokak röportajında konuşan gurbetçi, Almanya'da yaşadığını ancak geçinemediğini söyledi. Gurbetçi, "Türkiye'ye neden dönmüyorsun" sorusuna ise "Benim çocuklarım var. Orada büyüdüm" diye yanıt verdi.

Genel seçimlere 38 günlük bir süre kalırken sokak röportajlarında vatandaşlar ekonomiyi tartışmaya devam ediyor.

YouTube'da yayın yapan Medyali TV isimli kanalının İstanbul Pendik'te yaptığı röportajda çarpıcı anlar yaşandı. Emekli bir vatandaş ile Almanya'da yaşayan ama geçinemediğini belirten gurbetçi arasında tartışma çıktı.

Gurbetçi vatandaş, ev kirasının yüksek olduğunu belirterek "Ben Almanya'da yaşıyorum. Aldığım 1500 Euro aylık, ödediğim kira 1300 Euro. Ben 200 Euro ile geçiniyorum." dedi. Kirada oturduğunu belirten emekli vatandaş "Ben de 6500 emekli maaşı alıyorum. 10 bin kira ödüyorum." diye cevapladı. Gurbetçi vatandaş "Aynısı. 200 Euro ile geçinmek mümkün değil." derken, emekli vatandaş "Nasıl aynısı? Çocuğum bana destek çıkmasa ben kiramı ödeyemiyorum ya. Siz neyin hesabını yapıyorsunuz? Sana 200 Euro kalıyor. Ben 4 bin daha borçlu kalıyorum." yanıtını verdi.

Muhabir, gurbetçi vatandaşa "Almanya'da bu kadar sıkıntı çekiyorsanız neden Türkiye'ye geri dönmüyorsunuz?" sorusunu sordu. Gurbetçi vatandaş ise "Benim çocuklarım var. Orada büyüdüm." dedi. Vatandaşın "Dön, asgari ücretle yaşa." sözlerine karşılık olarak gurbetçi vatandaş "Yaşarım" yanıtını verdi.

Başka bir vatandaş ise, emekli vatandaşa yönelik olarak neden emekli ikramiyesiyle ev alamadığını sordu. Emekli vatandaş, "15 sene çalıştım. 200 milyar çıkış aldım. 280'e ev aldım." diyen vatandaşa "Şimdi alabiliyor musun, şimdi 200 milyar çıkış alamazsın." diye sorarken, "Şu anda zaten alamazsın. Sen o zaman niye almadın?" diye yanıt verdi. 

sokak röportajı gurbetçi Almanya