Sokak röportajında gurbetçileri tiye alan vatandaş: " Çocukların özel okulu var ondan dönemiyoruz"

TAKİP ET

Sokak röportajlarında, Almanyayı kötüleyip, Türkiye'deki vatandaşları eleştiren gurbetçileri böyle tiye aldı: "Çocukların özel okulu, piyano kursu var, ondan dönemiyoruz. Halinize şükredin."

Ülke gündemi ile ilgili vatandaşlardan yorum alınan sokak röportajları, yurdun farklı noktalarında dikkat çekmeye devam ediyor.

Ekonominin ana gündem maddesi olmaya devam ettiği röportajlarda, gurbetçi vatandaşların yurt dışında yaşadıkları ülkeyi kötüleyip Türkiye'de yaşayan insanları eleştirmelerine de oldukça sık rastlanıyor.

Kendisine mikrofon uzatılan bir vatandaş gurbetçilerin bu tutumunu ilginç sözlerle tiye aldı.

"BUGÜN ARKADAŞLARLA STARBUCKS'A GİTTİK"

Muhabirin "Sizce Türkiye pahalı mı?" sorusu yönelttiği şahıs şu açıklamaları yaptı;

"Valla bence hiç pahalı değil çok uygun. Bugün arkadaşlarla Starbucks'a gittik, 3 kahveye ne ödedik? 200 lira ödedik. 200 lira kaç Euro? 11 Euro, pahalıymış la. Ee o zaman Starbucks içmesinler çay içsinler. Dün mesela arkadaşlarla kebap yemeye gittik, 6 kişiyiz, 5 Bin lira ödedik, 5 Bin lira kaç Euro, 280 Euro mu, o zaman kebap yemesinler de simit yesinler, gerekirse simit yeriz."

Muhabirin Almanya'da durumunuz nasıl sorusu sorması üzerine sözlerine devam eden şahıs; "Almanya'da durumumuz çok kötü, öldük, bittik açız açız, sakın gelmeyin buraya" dedi.

"ÖZEL OKULU VAR, PİYANOSU VAR, TENİSİ VAR"

Muhabir o zaman dönün Türkiye'ye dedikten sonra ise vatandaş şöyle karşılık verdi; "Döneceğim dönmesine ama çocukların özel okulu var, tenisi var, piyanosu var, burdaki gençler iş beğenmiyo iş iş"

İŞTE O SÖZLER

sokak röportajı gurbetçi tenis özel okul