Sokak röportajında ekonomiyi savundu: "Dünya lideri Erdoğan varken başka lider yok"

TAKİP ET

Sokak röportajında bir vatandaş, ekonominin iyi olduğunu iddia etti. "Geçinemiyoruz" diyenlerin yalan söylediğini öne süren vatandaş, "Dünya lideri Erdoğan varken başka lider yok" dedi.

Seçimlere dair yapılan sokak röportajlarında ekonomi ana gündem maddesi olmaya devam ediyor.

AK Parti'yi destekleyen bir vatandaş, elinde kuruyemiş dolu poşetler varken ekonominin iyi olduğunu savundu. Ancak diğer vatandaşlar, "Asgari ücretle bunları alabiliyor musun? Bunlar 2 bini geçer." diyerek tepki gösterdi.

Görüntüler, Vatandaş TV adlı YouTube kanalının İstanbul Kadıköy'de yaptığı seçim röportajında ortaya çıktı.

Muhabir, AK Partili vatandaşa "Geçinemiyoruz diyorlar." dediğinde vatandaş "Yalan, hepsi yalan." yanıtını verdi. Ardından başka bir vatandaş röportaja dahil olarak, "Herkes senin gibi onları alamıyor, biliyor musun? Ceviz var, fındık var poşetinin içinde. Tamam, benim durumum iyi, ama herkesin durumu aynı değil." dedi.

AK Partili vatandaş ise buna karşılık olarak, "Herkesin durumu iyi, yalan dolan." cevabını verdi. Başka bir vatandaş ise "Açlıktan ölüyoruz, dayı." diye isyan etti. Vatandaş, "Asgari ücretle bunları alabiliyor musun? Bunlar 2 bini geçer. O yüzden AKP deyip duruyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

Vatandaş, 100 yılda yapılamayan yatırımların, son 20 yılda yapıldığını iddia ettiğinde, diğer vatandaş "Millet açlıktan geberiyor ya. Çiftçi tarım yapamıyor, hayvancılık ölmüş." diyerek karşı çıktı.

Tartışma, diğer vatandaşların da röportaja dahil olmasıyla daha da alevlendi. Ekonomi konusundaki farklı görüşler ve yaşanan zorluklar, sokak röportajında gündem oldu.

sokak röportajı ekonomi