Şok görüntüler: Yüzlerce kaçak göçmen, Van'dan Türkiye'ye girdi!

TAKİP ET

Türkiye'ye kaçak yollarla giren kaçakların sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde İran ve Van sınırlarından gelen görüntülere bir yenisi daha eklendi. Van'ın Erciş ilçesinde yüzlerce kaçak göçmenin kent merkezine doğru ilerlediği görüldü. İşte detaylar...

Türkiye’ye yasal olmayan yollar ile gelen göçmenlerin sayısı giderek artıyor. Sınır kapısından kontrolsüz geçen yabancı uyruklu kişilerin görüntülerine her geçen gün sosyal medyada yenisi dahil olurken son görüntüler Van Erciş'ten geldi. 

Bir sosyal medya kullanıcı tarafından kaydedilen görüntülerde çok sayıda göçmenin toplu şekilde Van kent merkezine doğru ilerlediği görülüyor. Tamamı erkeklerden oluşan ve sayıları 100’e yakın olan göçmenlerin görüntülerine, sosyal medyada tepki gösterildi. 

İşte o görüntüler; Geçtiğimiz günlerde Van’dan gelen bir başka görüntülerde de kaçak göçmenlerin Türkiye’ye ellerini kollarını sallayarak girdiği görülmüşken olaydan kısa bir süre sonra İran sınır bölgesinde çekildiği iddia edilen görüntülerde de yüzlerce kaçağın Türkiye’ye giriş yaptığı görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Van sınırında şok görüntüler: Türkiye'ye yüzlerce kaçak geçiş!

“HUDUT NAMUSTUR”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın,“Hudut namustur” çıkışı üzerinden tam 2 yıl geçmesine rağmen sınır bölgelerinden gelen görüntüler, Türkiye'ye kaçak girişler artarak devam ettiğini gösteriyor. 

Akar, 2019 yılında "Hudutların emniyetini tam olarak sağlamak için bugüne kadar elimizden gelen neyse tam olarak yaptık, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla 'hudut namustur' anlayışı içinde yapmaya devam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı. 

Türkiye’ye gelen düzensiz göçmenlerin görüntülerine vatandaşlar tepki gösterirken yetkililerin, hâlâ hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekti.

van erciş kaçak göçmen afgan sınır türkiye