Şok belgeler! İzin kağıtlarındaki imzalar AK Partili Başkanlara ait!

TAKİP ET

Türkiye eve kapanırken AK Parti Teşkilatları'nın izin belgesi dağıttığı iddia edildi. Kırıkkale ve Diyarbakır'da dağıtıldığı iddia edilen izin belgesi, parti faaliyetlerinde yer alacak Ak Parti üyelerine muafiyet tanıyor.

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele kapsamında 81 İl Valiliğine "Tam Kapanma Tedbirleri" konulu genelge göndermişti. 29 Nisan Perşembe saat 19.00’dan itibaren başlayan ve aralıksız olarak 18 gün sürecek olan tam kapanmayı ilk kez tecrübe eden Türkiye, kararın etkilerini tartışırken tepki çekecek bir uygulama ortaya çıktı.

İddiaya göre Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, tam kapanma sürecinde “izin kağıdı” dağıtıyor. İzin kağıdında tam kapanma kararının Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alındığı vurgulanırken, iznin genel gerekçesi olarak “Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması” gösterildi. 

SADECE KIRIKKALE’DE DEĞİL
Mehmet Ali Kırsaçlı adlı kişinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından da izin belgesi dağıtıldığı ortaya çıktı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın imzasını taşıyan belgede “Aşağıda açık kimliği yazan Kişiler AK Parti Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyemiz olup parti çalışmalarında bulunacağından dolayı; 28.04.2021-17.05.2021 tarihlerinde Uygulanacak sokağa çıkma yasağı kısıtlaması süresince ilgili kişiye gerekli kolaylıkların sağlanması ve ihtiyaç duyulması halinde aşağıda bildirilen iletişim kanallarında teyit edilmesi hususunda arz/rica ederim.” İfadeleri yer aldı.  

“TORUNUM PAYLAŞTI”
Kırsaçlı paylaşımının tepki çekmesinin ardından, saat 22.00 sularında bir açıklama yaptı. Kırsaçlı, görevli üyelere verilen izin belgesinin suretini yedeklemek amacıyla fotoğrafını çektiğini ve torununun telefonla oynarken bu fotoğrafı paylaştığını ifade etti.  Kırsaçlı bu açıklamasını daha sonra kaldırdı.

Açıklamanın tamamı şöyle; 
"Hakkımda bazı sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlardan dolayı açıklama gereği hasıl olmuştur. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında ilçe koordinatörü olarak görev yapmaktayım. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu pandemi sürecinde ülkemize memleketimize hizmetlerimizin aksamaması adına İl Başkanlığımızca yönetim kurulunda görevli üyelere verilen izin belgesinin suretini yedeklemek amacıyla telefonumdan fotoğrafını çekmiştim.  Telefonumu torunuma oyun oynaması için verdiğimde söz konusu izin belgesinin olduğu galeride  son çekilen fotoğrafın sosyal medya profil hikayemde haberim olmadan paylaşıldığını farkettim. Kimlik bilgilerimi ve böyle bir izin belgesinin paylaşımını tercihen yapmam akılla mantıkla izah edilecek bir durum değildir. Söz konusu paylaşımı fark ederek hemen kaldırmış olmamla birlikte art niyetli insanların bu paylaşımı partimizi zedelemek amacıyla hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı aşikardır. Kişisel bilgilerimin sansürlenmeden paylaşıldığı bu gönderilerin tespiti yapılarak bu paylaşımı yapan kişiler hakkında yasal işlemleri başlatacağım kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

PARTİ FAALİYETLERİNE MUAFİYET VAR MI?
İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgede "Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi" başlıklı bir ek de yer aldı. Ancak bu genelgede yer alan bu ekte siyasi parti faaliyetleri için bir muafiyet bulunmuyor.

İşte o belgeler:




 

ak parti izin belgesi il başkanı kırıkkale parti muafiyet sokağa çıkma yasağı içişleri