SMA'lı bebeğin ailesi Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı: "Bakan buraya gelecek, benim evladım can çekişiyor"

TAKİP ET

SMA hastası Göktuğ'un ailesi Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Sağlık Bakanı gelmezse kendisine zarar vereceğini söyleyen baba Atakan Altunöz, "Sağlık Bakanı buraya gelecek. Benim evladım can çekişiyor" dedi.

SMA TİP 1 hastası çocukların aileleri ve yakınları, bugün Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelerek Zolgensma ilacının Türkiye’ye getirilerek SGK kapsamına alınmasını istedi. Açıklamanın ardından sıcak bir gelişme yaşandı.

SMA hastası Göktuğ'un ailesi benzin dolu şişe ile Sağlık Bakanlığı önüne gelerek Fahrettin Koca ile görüşmek istedi. Göktuğ'un babası Atakan Altunöz, Sağlık Bakanı gelmezse kendisine zarar vereceğini söyledi.

İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR
Etraftakiler babayı, “Yapma, çocuğunu, eşini düşün” diye sakinleştirmeye çalıştı. Altunöz’ün ‘kendimi yakarım’ demesi üzerine, bir özel güvenlik görevlisinin, “Geçen de senin gibi birisi geldi Bakan görüştü, işini çözdü gitti” sözleri ile ikna etmeye çalıştığı görüldü.

“SAĞLIK BAKANI BURAYA GELECEK. BENİM EVLADIM CAN ÇEKİŞİYOR”
“Kimse yanaşmayacak bana, Sağlık Bakanı buraya gelecek. Benim evladım can çekişiyor, yaklaşma. Evladım SMA hastası, orada can çekişiyor. Bana yaklaşmayacaksın, uzaklaş. Konuşmayacağız, bana kimse yaklaşmayacak; Göktuğ benim evladım. Göktuğ, SMA TİP 1 hastası, bu ilacı devlet versin. Yaklaşmayın, yakarım kendimi. Bakan buraya gelecek. Bakın görün, hepinizin evlatları var, evladım orada can çekişiyor.”

Altunöz’ün elinde tuttuğu şişedeki maddenin gözüne sıçradığı ve Bilkent Şehir Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından ifadesi için Balgat Polis Karakolu’na götürüleceği öğrenildi.
 

sma bebek sağlık bakanlığı eylem fahrettin koca sma hastası