Skandal olay! Çevirmen, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali ile Erdoğan'ın toplantısında Atatürk'ün ismini sansürledi!

TAKİP ET

Erdoğan ile basın toplantısı düzenleyen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, Mustafa Kemal Atatürk'ün reformist kişiliğine ve karizmatik liderliğine vurgu yaptı. Ancak Saray'daki çevirmen, Atatürk'ün ismini sansürleyerek Erdoğan'a bağladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında skandal bir olay yaşandı. Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali ile Erdoğan'ın düzenlediği basın toplantısında çevirmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini sansürledi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Erdoğan ile ortak basın toplantısında Mustafa Kemal Atatürk'ün reformist kişiliğine ve karizmatik liderliğine vurgu yaptı.

TamgaTürk'ün haberine göre, Abiy Ahmed Ali, İngilizce olarak, "I am pleased to note that from the great reformist and charismatic leader Mustafa Kemal Atatürk" dedi. Ancak Saray'da bulunan çevirmen, Ahmed Ali'nin sözlerini sansürledi ve Atatürk'ün adını demedi.

Atatürk'ün ismini sansürleyen çevirmen, Ahmed Ali'nin Atatürk hakkındaki övgü dolu sözlerini Erdoğan'a bağladı. 

O anlar böyle görüntülendi;
AFGAN GAZETECİ ATATÜRK'Ü ÖVMÜŞTÜ
CNN Türk yayınına bağlanan Afgan gazeteci Nazira Karimi, Afganistan'daki durumu anlatırken Atatürk'ten bahsetmişti. Karimi, "Çok üzgünüm şu anda kendimi çok kötü hissediyorum. Keşke burada Atatürk'ü daha çok dinleseydiler. Eğer Mustafa Kemal Atatürk'ü dinleseydiler ülkem bugün bu durumda olmazdı" demişti.

etiyopya erdoğan saray cumhurbaşkanlığı çevirmen atatürk abiy ahmed ali mustafa kemal atatürk sansür etiyopya başbakanı