Skandal görüntüler: Ordu'da öğrenciler şantiye halindeki okulda eğitime başladı!

TAKİP ET

Koronavirüs sebebiyle 2 sene boyunca uzaktan eğitim gören öğrenciler, 2021-2022 eğitim öğretim döneminin yüz yüze başlamasıyla birlikte birbirlerine kavuşmak için heyecanla okula gittiler. Ordu'nun Kabataş ilçesindeki Atatürk İlkokulu öğrencileri ise yeni eğitim öğretim döneminin ilk gününde canlarını tehlikeye atan skandal bir görüntüyle karşılaştılar.

AHMET KUT / AYKIRI

Ordu Kabataş’ta bulunan Atatürk İlköğretim Okulu, hem üç aylık yaz tatili hem de virüs sebebiyle uzun süredir kapalı olmasına rağmen bakım çalışmasını bitiremedi. Birbirlerine kavuşma heyecanı içerisinde olan ilköğretim öğrencileri, tadilatı hâlâ devam eden şantiye görünümlü binada eğitime başladı. 

3 AY YAZ TATİLİ OLMASINA RAĞMEN BAKIM ÇALIŞMASI YETİŞMEDİ 
Atatürk İlköğretim Okulu yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan “Okulların depreme karşı güçlendirme çalışmaları” doğrultusunda geçtiğimiz haziran ayında okul binasına bakım yapılacağını internet sitesinde duyurdu. Bina güçlendirme çalışması ile okul binasını depreme dayanıklı hâle getirerek güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturmayı düşünen okul yönetimi, yaz tatili boyunca bakım çalışmalarını bitiremedi. 

2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla bu sabah okula giden çocuklar ise hayatlarını tehlikeye atacak görüntülerle karşılaştılar. Okul yönetimi aylar öncesinde başlattığı bakım çalışmalarını, eğitim öğretim döneminin başlamasına rağmen tamamlayamadığı ortaya çıktı.  

Okul bahçesinin büyük bölümünün inşaat atıklarıyla dolu olduğu görülürken yüzlerce öğrenci, bakım çalışması tamamlanmamış okullarında iskelenin altından yaşamlarını riske atarak sınıflarına girmeye çalıştı.

YETKİLİLERDE AKIL ALMAZ SAVUNMA 
Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yetkili ise eğitim öğretim döneminin başlamasına rağmen şantiye halinde bulunan okul için kendilerini “Öngöremedik” ifadesiyle savunurken okulda onarımı yapan firma yetkilileri de kasım ayına kadar sürelerinin olduğunu bildirdi.

“YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ OLDUĞU BİR ŞEKİLDE BAŞLAMAK İSTİYORUZ”
Okul yönetimi ise bakım çalışmalarını 9 Haziran 2021 tarihinde internet sitesi üzerinden duyurmuş ve şu açıklamayı yapmıştı; 

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan, okulların depreme karşı güçlendirme çalışmaları doğrultusunda, ilçemizde de okulların dayanıklılığını artırma çalışmaları devam etmektedir. Okulların depreme karşı güçlendirme çalışmaları çerçevesinde okulumuzda da bina güçlendirme çalışmaları başladı. Bina güçlendirmedeki amacımız, depreme dayanıklılık bakımından riskli olarak değerlendirilen okul binamızı bir an önce depreme dayanıklı hâle getirerek güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturmaktır.

Velilerimizin bize emaneti olan yarınımızın teminatı çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumak ve onları geleceğe hazırlamak en büyük önceliğimizdir. Yeni eğitim öğretim sezonuna salgın hastalıkların bittiği, binamızın güçlendiği, birlik beraberliğimizin her zamankinden daha güçlü olduğu bir şekilde başlamak en büyük temennimiz.”

okul yüz yüze eğitim ordu kabataş ilkokul şantiye meb milli eğitim öğrenci