Siyasilerden ilk mesaj Mansur Yavaş'tan geldi: "Çok üzgünüm Enes"

TAKİP ET

19 yaşında üniversite öğrencisi Enes Kara'nın intiharıyla ilgili siyasiler suskunluğunu korurken bunu ilk bozan ABB Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş, "Çok üzgünüm" diyerek kamu yurtlarının önemine dikkat çekti.

19 yaşındaki Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın vefatı ve geride bıraktığı nota Türk siyasetinin tepkisizliği dikkat çekti.

Tarikat ve cemaat söz konusu olduğunda sessizlikleri dikkat çeken siyaset kurumunun Enes Kara olayın sonrasındaki tavrı da değişmedi.

Olayın üzerinden neredeyse 24 saat geçmesine rağmen hiçbir genel başkan konuyla ilgili paylaşımda, açıklamada bulunmadı.

Bu sessizliği ilk bozan isim ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş, kamu yurtlarının önemine dikkat çekerken mesajını "Çok üzgünüm Enes" sözleriyle bitirdi:

"Bu yıl binlerce gencimizi misafir ettik, seneye on binlercesine kucak açacağız ki geleceğimiz karanlıkta hapsolmasın. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz tüm kurumlar denetlenmeli, kamu yurt kaynaklarımız artırılmalı ki bir daha Enes'lerimizi kaybetmeyelim. Çok üzgünüm Enes..."


 

Batuhan Çolak: İntihar eden tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara ve geride bıraktıkları

enes kara mansur yavaş