Şırnak Valisi Osman Bilgin: ''Devlet olarak geç geldiysek özür dileriz. Durum gördüğünüzden, bildiğinizden çok daha vahim."
Validen deprem itirafı: "Kusura bakmayın belki de geç geldik ama durum gördüğünüzden, bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan 4-5 kat daha kötü.''
Depremin 14. gününde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülürken, ilçenin yüzde yüzünün yıkılacağı belirtildi.
Nurdağı'na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, enkaz alanlarında çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Çalışmalarını yerinde takip eden Vali Bilgin vatandaşlarla yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Kusura bakmayın belki de geç geldik ama durum gördüğünüzden, bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan 3-4-5 kat daha kötü. Geç geldiysek özür dileriz."
"ENKAZDAN SES GELMESİNE RAĞMEN ÇALIŞMALAR YARIDA BIRAKILDI"
Elbitan'da bir yıkılan bir binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada enkaz altında bir çocuk sesinin duyulmasına rağmen "Vali talimatıyla" sonlandırıldığını belirten AFAD yetkililerine vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, "AFAD olay yerini terk ediyor...Vali beyin tanıdığına gidecekse iyi böyle güzel, biz çocuk sesini duyduk" dedi.