Sıradışı hediye dağıtımı

TAKİP ET

Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve turizm ile adından söz ettiren Safranbolu ilçesinde alışılmışın dışında bir olay yaşandı. 31 Mart seçimlerinde ilk kez göreve gelen Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, sıradışı bir hediye dağıtımına imza attı.

UMUTCAN ÖREN / HABER MERKEZİ

Safranbolu’da pandemi süreci boyunca sokağa çıkma yasağı olan çocukların evde sıkılmaması için bir dizi etkinlik düzenleniyor. Safranbolu Belediyesi tarafından hafta içi her akşam saat 20.00’de çocuklara hikaye anlatıldığı "Mobil Masal Diyarı" programı uygulanmaya başlandı. Program kapsamında video içerisinde çocuklara bilmeceler soruluyor ve doğru cevap verenler ödüllendiriliyor. 



İTFAİYE MERDİVENİNDE HEDİYE DAĞITAN BİR BAŞKAN
Düzenlenen bilmece yarışmasını doğru bilen Hamid Erdem isimli küçük çocuğa hediyesini Belediye Başkanı Elif Köse sosyal mesafeye uyarak ve farkındalık yaratmak amacıyla itfaiye merdiveni ile ulaştırdı. İtfaiye merdivenine çıkan Başkan Köse, Safranbolu Belediye’si İtfaiye Müdürü Mehmet Gökçü ile birlikte küçük çocuğun evinin balkonuna çıkarak teslim etti. Bu anlar ise ilk anda görenleri şaşkına uğratırken sonrasında ise büyük beğeni aldı. Bu görüntüler evlere bacadan girdiği iddia edilen Noel Baba efsanesini akıllara getirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse “Çocukların mutluluğu bizler için her şeyden çok daha değerli” diyerek şunları dile getirdi:

“Belediyemiz tarafından hafta içi her akşam saat 20:00'da Kültür personelimiz Gülşen arkadaşımızın, pandemi süreci boyunca siz çocuklara hikaye anlattığı "Mobil Masal Diyarı" programı çerçevesinde, video içerisinde çocuklara sorulan bilmeceyi doğru bilen Hamid Erdem 'e, hem farkındalık yaratmak, hem de sosyal mesafemizi korumak amacıyla hediyesini Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürümüz Mehmet Gökçü ile birlikte 23 Nisan da olması sebebiyle İtfaiye aracımızın merdiveninden verdik. Bizleri balkonunda kardeşleriyle birlikte karşıladı. Çocukların mutluluğu bizler için her şeyden çok daha değerli. Her bir çocuğumuza sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum.”


yaşam hediye unesco