Sinovac aşısının 3. dozdaki koruyuculuğu belli oldu!

TAKİP ET

Dünyada artan vaka sayılarına karşın aşılama çalışmaları devam ediyor. Türkiye'de de aktif olarak kullanılan Sinovac aşısıyla ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırma sonucuna göre, 3. doz Sinovac aşısının koruyuculuğu belli oldu.

Dünyada koronavirüse karşı aşılama devam ederken vaka sayılarıda yükselişe geçti. Türkiye'de de aşılama çalışmalarında aktif olarak kullanılan Sinovac aşısı ile ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarıda açıklandı.

Hindistan’da görevli Dr. Ajit Pal Singh Raina, Sinovac’ın yakın zamanda yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırmada aşının etkisinin 6 ay içinde azaldığı belirtilirken, iki dozluk aşının vücutta güçlü bir bağışıklık hafızası yarattığı aktarıldı.

Dr. Raina’nın Sinovac verilerine göre yaptığı araştırmada, ikinci doz aşıdan 6 ay sonra yapılan üçüncü doz aşının bağışıklık yanıtını 3 ile 5 kat artırdığı kaydedildi. Dr. Raina, “Üçüncü doz CoronaVac aşısı daha iyi bir bağışıklık koruma tepkisi veriyor. Fakat üçüncü doz aşının zamanlaması çok kritik. Çok erken verilmemeli” dedi.

sinovac koronavirüs aşı 3. doz üçüncü doz aşılama