Singapur'a 2 farklı su samuru ailesinin kavgası yıllardır sürüyor

TAKİP ET

Su samurları aşiret kurmuş! Görüntülerde sağdan gelen büyük grup Singapur'daki en büyük su samuru ailesi olan Bishan'lar. Soldaki grup ise ikinci büyük aile olan Marina ailesi. Aralarındaki kavga 2014'ten beri sürüyor.

Singapur'da kavgaya tutuşan su samuru ailelerinin görüntüsü sosyal medyada gündem oldu.

Singapur'daki iki su samuru ailesi, Bishan semtinin yakınlarındaki Braddell kanalında büyük bir kavgaya tutuştu.

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Kavganın tarafları arasında Marina ailesine mensup 11 birey (solda) ve Bishan ailesine mensup 15 birey var (sağda). Her ne kadar sevimli gibi dursa da, aralıksız çıkardıkları seslerle devam eden kavga yan taraftaki çim araziye taşıyor ve göründüğünden daha fena duruyor.

YILLARDIR DEVAM EDİYOR

Görgü tanıkları,  can kaybı yaşanmayan kavga sonrasında bazı su samurlarının yaralandığını belirtti. İki aile arasındaki bu kan davasının, 2015 yılından beri devam ettiği biliniyor.

KAVGANIN SEBEBİ: MEKAN

15 bireyden oluşan Bishan su samuru ailesi, Bishan Parkı'nda doğan üç küçük yavruyla ortaya çıktı. 2015 yılında ise büyük bir değişime uğradı ve Bishan su samurları güneydeki Marina Körfezi'ne giderek, Marina su samurlarını yerlerinden etti.

Marina su samurları, Doğu Kıyısı ile Singapur Nehri arasında yolculuk yaptıktan sonra Bishan-Ang Mo Kio Parkı'na yerleşti. Sonuç olarak iki aile, zaman içinde bölgelerini karşılıklı olarak değiştirdi.

DAHA ÖNCE DE SAVAŞMIŞLAR

Bu son çarpışma ise Bishan su samurlarının bir süre Marina Körfezi'nde vakit geçirdikten sonra Bishan Parkı'na geri dönüşü şeklinde yorumlanıyor.

Neden bunu yaptıklarına gelince; çok büyük ihtimalle bölge ve kaynaklara erişim savaşı yapıyorlar. İki tarafın, 2018 yılında olduğu gibi daha önce de çok defa karşı karşıya geldiği biliniyor.

İŞTE O ANLAR

su samurları singapur 2 su samuru ailesi kavga