Sinan Oğan: "Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, 2. turun belirleyeni olacaktır."

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, açıklamalarda bulundu. Oğan, Türk Milliyetçilerinin bu seçimde kritik rol oynadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Oğan, "Seçimlerin 2. Tura kalması durumuyla ilgili konuşan Oğan, “Anketlerde yok sayıldık, televizyonlarda yok sayıldık. Türlü türlü saldırılara maruz kaldık. Sosyal medyadan, gazete köşelerinden, televizyonlarda linçlere maruz kaldı. Ancak biz hep plana sadık kaldık. Biz ilk günden beri şunu ifade ediyorduk. Bu seçimlerde HDP ve HADAPAR gibi terörle arasına mesafe koymayan partiler… Biz bu hesabı bozacağız dedik.

Biz bu şart ve imkanlarla bizim 2. Tura kalmamızın çok kolay olmadığının farkındaydık. Ancak başka bir şeyi başarabilirdik. Seçimlerin zaten 2. Tura kalacağı en başından beri ön gördüğümüz şeydi. Biz Türk milletçileri ve Atatürkçüleri yeniden seçimlerin merkezi ve göbeğine oturtmak için yola çıkmıştık. Bizim hedefimiz Türk milletinin, ali menfaatlerinin Türk milliyetçileri tarafından korunması ve sağlanması.

Seçimler 2. Tura kalmış gözüküyor. Evet YSK Başkanını açıklamasın duyduk. Seçimlerin sandıkların yüzde 50’sinin sandıklara girdiğini söylüyor.
Aynı şekilde diğerlerine baktığımızda AA ve Anka’ya baktığımızda çok farklı sonuçlar görüyoruz. En başından beri gözüken o ki, seçimler 2. Tura kalacak. Türk milliyetçileri, Atatürkçüler 2. Turun belirleyeni olacak.
Önümüzde zorlu 125 gün daha olacak. Bu 15 günlük süre boyunca eğer seçimler bu sonuçlarla tamamlanırsa ve 2. Tura kalırsa bu süreçte milletimize ve devletimize hayırlı sonuç olması için biz elimizden geleni yapacağız. Şu an bunu destekliyorum, onu desteklemiyoruz asla demeyeceğiz.

Biz Ata ittifakını oluşturan siyasi partilerle, milletimizin bize oy veren temsilcileriyle istişareler yapacağız. Bu istişareler sonucunda bir karar vereceğiz.
Maalesef bizim ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu. Bu son günlerde sanki biz pazarlık içine girecekmişiz gibi lanse edildi. Oysa bizim söylediğimiz çok açıktı.

Bizim öne koyacağımız şartlar vardır. Bu şartlar olmadan zaten 2. aşamaya geçilmez.

O sebeple terörle mücadele, FETÖ terör örgütü, PKK Terör örgütü ve Hizbullah terör örgütü başta olmak üzere terör örgütleri ile müzakere olmazsa olmazlarımızdır. Bundan sonra ancak diğer meseleler konuşulacaktır.
Oysa son 3 gündür Muharrem İnce’ye yapılan linç girişiminin bir benzeri bize yapılmaya çalışıldı. Biz sanki koltuk derdinde olan yapıymış gibi göstermek istediler. Ancak bunu yapanlar gördüler ki Sinan Oğan ve Ata ittifakının rolü onların hayal ettiğinden çok daha önemliymiş. O sebeple biz Türk milleti ve memleketimize bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bizim tutunacağımız tavır kesinlikle milletimizden yana olacaktır. Bizim tavrımız istişareden yana olacaktır. Sonuç ne olursa olsun inanıyorum ki milletimizin ve memleketimizin faydasına olacaktır. Durum netleşince yine değerlendirmelerde bulunacağız" ifadelerine yer verdi.