Sibel Kaman, koruma kararına rağmen eski eşi tarafından öldürüldü!

TAKİP ET

Sibel Kaman, kendisini sürekli taciz ve tehdit ettiği için hakkında koruma kararı çıkarttığı eski eşi Sezgin Zilkaya tarafından sokakta vurularak öldürüldü.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, eski eşi Sezgin Zilkaya’nın sistematik taciz ve tehditlerinden dolayı dört gün önce hakkında koruma tedbir kararı çıkartan 46 yaşındaki Sibel Kaman, eski eşi tarafından öldürüldü. 

ESKİ EŞİ EMEKLİ ASKER!
Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin bildirisine göre, koruma kararına rağmen gerekli önlemler alınmamış, tedbir kararı Sezgin Zilkaya’ya ulaştırılmamış. Aynı zamanda Zilkaya’nın emekli asker olduğu bilinmesine rağmen ruhsatlı silahına el koyulmamış.

Koruma kararından dört gün sonra Sezgin Zilkaya, Sibel Kaman’ı sokakta silahla vurarak öldürdü. Sezgin Zilkaya, Sibel Kaman’ı öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti.

ANKARA’DA EYLEM YAPILDI
Eski kocası Sezgin Zilkaya tarafından öldürülen Sibel Kaman için kadınlar Ankara’da eylem yaptı. 

Batıkentli Kadınlar ve Ankara Kadın Platformu ve Kadın Savunması’nın çağrıları ile kadınlar Batıkent Meydanı’nda toplandı. Eyleme, Sibel Kaman’ın ailesi de katıldı. 

"TOLERE ETMİYORUZ"
Eylemde yapılan basın açıklamasında, Aile Bakanı Derya Yanık’ın kadına yönelik şiddet için söylediği “Tolere edilebilir” sözüne atıfta bulunuldu. Kadınlar, “Sibel’in katledilmesini tolere etmiyoruz” yazılı pankart açtı.

Yapılan basın açıklamasında, “Sibel’in katili sadece eski eşi Sezgin Zilkaya değildir. Sibel’in katili Sibel’i koruyacak yasaları uygulamayanlardır aynı zamanda. Sibel’in katili kadınların yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesini uygulamak yerine bu sözleşmeden geri çekilmek isteyenlerdir.” ifadeleri kullanıldı. 

Ankara Kadın Platformu ise Twitter hesabından, “Sibel'in katledilmesini tolere etmiyoruz demek için Batıkentli kadınlarla basın açıklaması düzenledik. İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmek isteyenler kadın katillerini cesaretlendiriyor, bir arkadaşımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok!” sözlerini paylaştı.

sibal kaman istanbul sözleşmesi cinayet şiddet koruma kararı kadın cinayetleri