Seyirci yasağına farklı çözüm

TAKİP ET

Bundesliga ekiplerinden Mönchengladbach, koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanması beklenen maçlar için farklı bir uygulamaya imza attı. Taraftar eksikliğini gidermeyi amaçlayan Mönchengladbach, 'karton taraftar' projesini hayata geçirecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'nın birçok ligi askıya alınmıştı. Askıya alınan liglerden biri olan Almanya Bundesliga'nın ise 9 Mayıs'ta seyircisiz olarak yeniden başlaması planlanıyor. Maçlarda taraftar olmamasının hem psikolojik etkilerini hem de ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla Alman ekibi Mönchengladbach, 'karton taraftar' projesini hayata geçirecek.

TARAFTAR YERİNE KARTON PORTRE
Alman kulübü, kombine sahibi olanlar öncelikli olmak üzere taraftarlarına üstesi karşılığında "kartondan yapılmış portrelerini tribüne yerleştirme seçeneği" sundu.



8 BİN KİŞİ BAŞVURDU
Mönchengladbach, bir mail üzerinden fotoğraflarını topladığı taraftarlarının karton portrelerini tribüne yerleştirmeye başlarken, şu ana kadar 8 bin talep geldiği açıklandı.

Taraftarlar, 5 euro ödeyerek karton portresini yaptırabiliyor. Bu bedelin de Mönchengladbach'ın sosyal sorumluluk projesine aktarıldığı açıklandı.
 

karton taraftar almanya bundesliga mönchengladbach