Seyahat acentelerinden Rusya ve Sırbistan'a aşı turları: 324 ila 1099 Euro arasında fiyatlar

TAKİP ET

Covid-19 vaka ve ölümlerinin son dönemlerde arttığı Türkiye'de bazı seyahat acentaları, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği Sırbistan'a "Pfizer-Biontech aşı turları" düzenlemeye başladı. Şirketlerin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda söz konusu aşı turlarının 1099 ile 324 euro arasında değiştiği görüldü.

Son zamanlarda tüm dünyanın gündeminde olan ve milyonlarca kişinin olmayı beklediği koronavirüs aşısı, fırsatçıları harekete geçirdi. Bazı turizm acentaları, Rusya ve Sırbistan gibi ülkelere ‘Covid-19 Turu’ düzenlemeye başladı.

Acentaların sosyal medya hesaplarından paylaştığı tur bilgilerinde, vatandaşların götürdükleri ülkede aşı olmalarını sağlarken, transfer, konaklama ve yeme-içme gibi ihtiyaçlarını karşıladıkları bilgisi de yer aldı.

Vatandaşların Biontech, Phizer, Sinovac, Sputnik gibi aşılar arasından istediğini seçiyor, fiyatlar ise 324 Euro (3 bin 150 lira) ile 1099 Euro (10 bin 680 lira) arasında değişiyor.



 

Cumhuriyet'in haberine göre, acente yetkilisi aşı turu için çok yoğun bir talep olduğunu, bu nedenle telefonlarının meşgul çaldığını belirtti. Aşının iki aşamada yapılacağını bunun için Sırbistan’a iki kez gidileceğini belirten acente yetkilisi, “Tur 23-25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Yolcularımız ilk doz aşılarını olacaklar. 21 gün sonra ikinci doz aşı için bir daha Sırbistan’a gidilecek. Yolcularımıza Türkçe ve Sırpça bilen tercümanlar eşlik edecek” diye konuştu.

Bu turların yasal olup olmadığını sorusu üzerine ise acente yetkilisi, “Türkiye’den ve Avrupa’dan bu turlar düzenleniyor. Sırbistan Sağlık Bakanlığı aşı olanlara aşı kartı veriyor. Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın şu an için bu uygulamaya bir müdahalesi yok” dedi.

tur aşı seyahat sırbistan rusya biontech pfizer aşı turları