Sevilay Yılman kimdir? Mal varlığı ile dikkat çeken Yılman, sözde çözüm süreci için ne dedi?

TAKİP ET

Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasında gerçekleşen konuşmaları yayınlaması ve mal varlığı ile gündeme gelen HaberTürk yazarı Sevilay Yılman ismi merak edilmeye başlandı. Peki Sevilay Yılman kimdir? İşte detaylar... 

Sezgin Baran Korkmaz ile yakın ilişkisi ve Veyis Ateş'in konuşmasını yayınlamasıyla gündeme gelen Sevilay Yılman'ın mal varlığıda dikkat çekmişti. Peki Sevilay Yılman kimdir? Sözde çözüm süreci döneminde ne demişti? İşte tüm detaylar...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine “Abla” diye hitap etmesi ve aralarındaki tanışıklık ile gündeme gelmişti.

Yılman, söz konusu iddialara yazdığı bir yazısında “Vallahi billahi bir bağım, bağlantım filan yok' deyip tanışıklığımızı, arkadaşlığımızı inkar etmemi falan mı? Çok beklerler… Boşuna beklerler… Çünkü mesele bir gazetecinin ister işadamı olsun ister siyasi ister bürokrat ister yargı mensubu… Önemli olan tanıyıp tanımaması değildir… Ne tür bir ilişki kurduğudur" sözleri ile cevap vermişti. 

Yılman, Sezgin Baran Korkmaz ile ilk kez bir AKP’li milletvekili sayesinde tanıştığını da söylemişti. 

KONUŞMALARI YAYINLADI
Habertürk yazarı Yılman, bugün yayınladığı yazısında ise Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasında geçen konuşmaları ifşaladı. 

Yılman, yazısında Sezgin Baran Korkmaz’ın ona bir ses kaydı dinlettiğini ve ses kaydında Veyis Ateş’in Korkmaz’dan rüşvet istediğini duyduğunu yazdı. 

MAL VARLIĞI DİKKAT ÇEKTİ
İsminin gündeme gelmesinin ardından Yılman’ın mal varlığı da dikkat çekti. Yılman’ın Instagram hesabından paylaştığı Boğaz manzaralı evinin fotoğrafları da konuşulmaya başlandı. 

Yılman da mal varlığı ile ilgili konuşulanlardan sonra bir yazı mal varlığını açıkladığı bir yazı yayınladı. 

Sevilay Yılman'dan Veyis Ateş'in ses kaydı ve şahsi mal varlığı hakkında açıklama

YALIKAVAK MARİNA FOTOĞRAFLARI
Yılman’ın, Sedat Peker’in videolarında bahsi geçen Bodrum Yalıkavak Marina’dan paylaştığı fotoğraflar ve Marina’da gittiği restoranları övdüğü paylaşımları da ortaya çıktı.

Sevilay Yılman'ın Yalıkavak Marina'ya gittiği ortaya çıktı

ÇÖZÜM SÜRECİ DESTEĞİ
Sevilay Yılman, o yıllarda eşinin soyadını kullandığı için Sevilay Yükselir ismi ile tanınıyordu. Yılman, 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP’ye olan desteğini açıkça belirttiği için kendisine birçok tepki gelmişti. Bu sebeple Sabah gazetesi ve A Haber’den kovulmuştu. Aynı zamanda Yılman, öszde Çözüm Süreci hakkında “Demokratikleşme adımı”, “İyi niyetli ve barışçıl bir girişim” ifadelerini kullanarak sürece olan desteğini de belli etmiştir.

ATATÜRK DÜŞMANI FATİH TEZCAN İLE AYNI MASADA!
Sevilay Yılman'ın 2014 yılında paylaşılan bir fotoğrafta ise Atatürk'e hakaretler eden Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Fatih Tezcan ile aynı masada olduğu ortaya çıktı.

Yılman'ın Tezcan'ın "Gülen Örgütüyle Mücadele Timi!" notuyla yaptığı paylaşıma "Ben de geliyorum" yazdığı görüldü.

SEVİLAY YILMAN KİMDİR?
Sevilay Yılman, 1973 Malatya doğumlu. Eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde  tamamlamıştır. 

Yılman önce Habertürk ekranlarında “Çapraz Ateş” programını yapmış sonrasında Fatih Altaylı ile birlikte “Olaylar ve Gerçekler” programını sunmuştur. 

Yılman, Sabah gazetesi ve Star gazetesinde yazdığı köşe yazıları ile tanınmıştır. Şu an ise Habertürk’te yazmaktadır. 

Yılman, öncesinde A Haber, Habertürk TV, Beyaz TV gibi ekranlarda çeşitli programlar yapmıştır.

Yılman, yine gazeteci olan Mustafa Nihat Yükselir ile evlenmiş ve boşanmıştır.

 

sevilay yılman veyis ateş sezgin baran korkmaz ak parti hdp çözüm süreci