Sessiz İstila filmiyle gündemdeydi: Gazeteci Hande Karacasu serbest bırakıldı

TAKİP ET

"Sessiz İstila" isimli kısa filmle gündemde olan gazeteci Hande Karacasu, gözaltına alındı. Karacasu'nun gözaltına alınmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de açıklama yapıldı. Karacasu, Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

3 Mayıs Türkçülük Günü'nde yayınladığı "Sessiz İstila" adlı kısa filmle gündemde olan gazeteci Hande Karacasu'nun gözaltına alındığı belirtildi.

Sessiz İstila filminin yönetmenliğini yapan "Kam" isimli Twitter kullanıcısı, "Hande Karacasu ifadesi alınmak üzere şuan emniyet müdürlüğüne götürülüyor. Siber suçlardan dolayı bilgisayar, telefon ve diğer metaryellerine el konuldu" diye yazdı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA 
Karacasu'nun gözaltına alınmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de açıklama yapıldı. Emniyet, "MiliterDoktirin" isimli hesabını yöneticisi H.D.'nin de gözaltına alındığını açıkladı. İfadesi alınan Karacasu, Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA
Karacasu'nun gözaltına alınmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Sessiz İstila belgeselini yapan Hande Karacasu polis tarafından gözaltına alınarak Sakarya il Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüş. Türkiye'ye yönelik tehditleri anlatanlar gözaltına alınırken, ülkemize komplo kuranlar ödüllendiriliyor. Hande Karacasu yalnız başına değildir. Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. Hande Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler "halk" değil. Misafir.Kin/düşmanlık yok."

hande karacasu sessiz istila gözaltı film gazeteci