Ses kayıtlarıyla gündem olan Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP'den istifa etti

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun, CHP'den istifa etti. Aykut Erdoğdu, eski eşinin kendisi ve Torun hakkında yayınladığı ses kayıtlarıyla gündem olmuştu.

CHP'li Aykut Erdoğdu ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun istifa etti.

CHP'den yapılan açıklamada "İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve YDK Üyemiz Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum üzerine partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler" denildi.

SES KAYITLARI GÜNDEM OLMUŞTU
Aykut Erdoğdu’nun eski eşi Özge Pomen, Twitter hesabından Cumartesi gecesi bir görüntü kaydı paylaşmıştı. Pomen, görüntünün kaydedildiği zaman evli olduğu Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun ile ilişkisi olduğu konusundaki iddialara verdiği yanıtları dinliyordu.

Bu kayıtta Erdoğdu, eski eşi Pomen'e Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Tuba Torun’un Parti Meclisi’ne girmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile defalarca konuştuğunu söylüyordu.

"DOLARLA VEKİL OLUYORLAR"
Paylaşılan bir başka kayıtta ise Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Pomen, yeni eşi Tuba Torun ile konuşuyordu. İkili arasındaki diyalog şöyleydi:

Tuba Torun (ağlayarak): "Dolarla milletvekili oluyorlar, ben burada sabahtan akşama kadar kadın hakları diye g..ümü yırtıyorum. Şerefsizin bir tanesine inandım tamam mı ve inandığım için de evet kendimi ortaya koydum. Ve şu anda da istifa edeceğim. Sağ olun a..na koyayım."

Özge Erdoğdu: "Tuba bir sakin ol hayır."

Tuba Torun: "Ben buranın adaletsiz bir dünya olduğunu biliyordum ama bu kadar adaletsiz olduğunu bilmiyordum Özge. Çünkü benim bakılması gereken bir annem var."

Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Erdoğdu, Tuba Torun ile görüşmesini paylaştı: Dolarla vekil oluyorlar

Eski eşiyle yaptığı telefon görüşmesi yayınlanan Aykut Erdoğdu, yeni eşi Tuba Torun'dan özür diledi

aykut erdoğdu tuba torun chp eski eş istifa kılıçdaroğlu