Seren Serengil ameliyattan çıktı! Seren Serengil'in sağlık durumu hakkında açıklama! İşte Serengil'in son durumu

TAKİP ET

Geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası 'Dumping Sendromu'na yakalanan ve sağlığını kaybeden Seren Serengil, ameliyat oldu. "Organlarım iflas etmek üzere, masada kalabilirim" diyerek dua isteyen Serengil'in son durumu açıklandı. İşte detaylar...

Kilo vermek için mide küçültme ameliyatı olan ve Dumping Sendromu'na yakalanan Seren Serengil, hızlı kilo verdiği için organlarının iflas etmek üzere olduğunu söylemişti. Serengil bugün sabah saatlerinde 6 saat sürecek bir ameliyata girmişti. Serengil, saatler süren ameliyattan çıktı.

"HAKKINIZI HELAL EDİN"
Seren Serengil ameliyata alınmadan hemen önce bir veda videosu çekti. Serengil paylaşımında "Hakkınızı helal edin" dedi. Serengil "İnşallah her şey yolunda gidecek. İnşallah sağ salim çıkacağım olur da terslik olursa... Zor bir ameliyat... " dedi. Serengil'in sevgilisi Mustafa Tohma da ameliyathanenin önünden paylaşım yaptı. Tohma, paylaşıma "Dualarınız bizimle olsun. İyi olacaksın hayatım" notunu düştü.

SAĞLIK DURUMU AÇIKLANDI
Seren Serengil, saatler süren ameliyatından sağ salim çıktı. Instagram hesabından yeni bir paylaşım yapan Mustafa Tohma, "Allah'ım sana sonsuz şükürler olsun ameliyatımız güzel geçti" ifadelerini kullandı.

'DUMPING SENDROMU' NEDİR?
Midenin bir bölümünün ya da tamamının alındığı ameliyatlar veya gastrik bypass operasyonu sonrası ortaya çıkabilen 'Dumping sendromu', midenin çok hızlı boşalması ile karakterize bir semptom olarak tanımlanabilir. Midenin küçültülmesi sebebi ile mide, bağırsaklara daha yakın bir hal alır. Hastanın ameliyat sonrasında şeker içeren besinler tüketmesi halinde, gıdaların bağırsaklara gitmesinin ardından sindirime uğrayarak bağırsaklardaki damarlar tarafından emilimi gerçekleşir.

 

 

seren serengil ameliyat sağlık sağlık durumu seren serengil ameliyat seren serengil son durumu