Seren Serengil ameliyat sonrası yaşadıklarını anlattı: Kan beynime ve kalbime pompalanmıyor, korkuyorum

TAKİP ET

Söylemezsem Olmaz programında sunuculuk yapan Seren Serengil, kilo vermek isterken sağlığını kaybetti. Dumping Sendromu'na yakalanan Serengil, ameliyat sonrası geldiği korkunç noktayı canlı yayında anlattı.

Kilo vermek için mide küçültme ameliyatı olan ve sonrasında 'Dumping sendromu'na yakalanan Seren Serengil zor günler yaşamaya devam ediyor. Sağlık durumu kötüye giden Serengil, bugünkü canlı yayında sağlığıyla ilgili son durumu anlattı.

Söylemezsem Olmaz programında sunuculuk yapan Serengil, "Karaciğerimdeki rahatsızlıktan dolayı siroza çevirmeye başladı. Beynime ve kalbime kan pompalanamıyor" dedi.

Serengil açıklamasında "1.5 yıldır bende arızalar kaldı. Organlarımla alakalı sıkıntılar çıkmaya başladı. Doktor siroza çevirmek üzere olduğunu söyledi. Ameliyatı gerçekleştirmem gerekiyor yavaş yavaş eriyorum. 6 ayda 4,5 cm boydan kaybettim. Kemik erimesi başlamış. Kan beynime ve kalbime pompalanmıyor. Korkuyorum" dedi.

"1 YIL İÇİNDE YOK OLACAĞIM"
"Geçirmiş olduğum bu yanlış ameliyattan dolayı (mide küçültme) organlarımda sıkıntılar çıktı. Karaciğerimi kaybetmek üzereyim. Bir hafta sonu veya 4-5 gün televizyondan izin alıp sağlığımı düzeltmeye çalışacağım. Doktorlarımı zor durumda bırakmak istemiyorum. Yavaş yavaş eriyorum. 6 ayda 4.5 santim boyumdan gitmiş. Ameliyat olmazsam 1 yıl içinde resmen yok olacağım. Çok kilolu olmayanlar asla yaptırmasınlar çok kötü bir durum. Hepinize teşekkür ederim dualarınız için." ifadelerini kullandı.

Demet Akalın'ın kendisi için dua okuttuğunu söyleyen Seren Serengil, sevenlerinden de dua istedi.

DUMPING SENDROMU NEDİR?
Midenin bir bölümünün ya da tamamının alındığı ameliyatlar veya gastrik bypass operasyonu sonrası ortaya çıkabilen 'Dumping sendromu', midenin çok hızlı boşalması ile karakterize bir semptom olarak tanımlanabilir. Midenin küçültülmesi sebebi ile mide, bağırsaklara daha yakın bir hal alır. Hastanın ameliyat sonrasında şeker içeren besinler tüketmesi halinde, gıdaların bağırsaklara gitmesinin ardından sindirime uğrayarak bağırsaklardaki damarlar tarafından emilimi gerçekleşir.

seren serengil ameliyat mide küçültme söylemezsem olmaz