Serdar Ali Çelikler'in kaçak yorumu gündemde: "Herkes Afgan işgaline karşı çıkmalıdır"

TAKİP ET

Spor yazarı Serdar Ali Çelikler'in Afganistan ve Pakistan'dan gelen kaçaklarla ilgili yaptığı yorum yeniden gündemde.

Spor yazarı Serdar Ali Çelikler'in VOLE'nin YouTube kanalında katıldığı "Tatava" programında kaçaklarla ilgili yaptığı yorum yeniden gündem oldu.

Türkiye'ye kaçak girişleri eleştiren Çelikler, "Biz baraka değiliz. Bunlar işgal kuvvetleridir. Ülkemizde çocuklarımızın geleceği buna bağladır. Çocuklarını düşünen herkes Afgan işgaline karşı çıkmalıdır" dedi.

Çelikler'in açıklamaları şöyle:
Biz mülteci barakası olamayız, olmayacağız. Böyle bir anlaşma yaptıysak vazgeçeceğiz. Biz böyle 500 bin tane, 1 milyon tane ne idüğü belirsiz, yanında karısı kızı olmayan, evi barkı olmayan, asker kıyafetleriyle buraya gelmiş işgalci güçlerin beslenme yeri olmayacağız.

3 bin kilometre yol var aramızda. Biz buradan kalkıp Hollanda'ya yürüyerek gidebilir miyiz. Böyle bir anlaşma yapıldıysa derhal vazgeçilecek. Biz baraka değiliz. Suriyeliler belli bak, adam savaşta sırtına yüklenmiş evini geliyor. Gerçi 5 milyonda olmaz o da ayrı. 

Bize hiç yalan atmayın 'Kurtuluş Savaşı'nda Afgan kardeşlerimiz, Pakistanlı kardeşlerimiz, din kardeşimiz' diye falan. Afganlar benim kardeşim değildir. Ülkemizde çocuklarımızın geleceği buna bağladır. Kızını bir Afgan erkeğine verir misin? Oğlunu öyle bir adamın yanında derse gönderir misin? Çocuklarını düşünen herkes Afgan işgaline karşı çıkmalıdır.

Tamamı için:

serdar ali çelikler afgan kaçak afganistan