Şentop'dan 'Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alınması hakkında açıklama

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Terör propagandası yapmak' suçundan milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Şentop, "Milletvekili sıfatı taşımayan  bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez" dedi.

Hakkında “Terör propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen ve mahkeme kararının Meclis'te okunmasıyla milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu çarşamba gününden bu yana TBMM'den çıkmıyordu. Gergerlioğlu, bu sabah polis ekipleri tarafından Meclis'ten çıkarılarak gözaltına alındı.

Yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Milletvekili sıfatı taşımayan  bir kişinin Meclis’i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Şentop'un açıklaması şu şekilde:

"Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan  bir kişinin Meclis’i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez. Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis’in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dâhilinde yapılır ve yapılmıştır."

şentop tbmm meclis mustafa şentop gergerlioğlu