Şenol Güneş için kader günü! Şenol Güneş istifa edecek mi, tazminatı kaç lira?

TAKİP ET

Türkiye A Milli Futbol Takımının geleceği bugün belli olacak. EURO2020'deki kötü sonuç ve son olarak 6-1'lik Hollanda mağlubiyetinin ardından Şenol Güneş için tehlike çanları çalıyor. Güneş, bugün TFF Başkanı Nihat Özdemir ile görüşecek.

EURO 2020'deki 3 maçta 3 mağlubiyet ve 2022 Dünya Kupası elemelerindeki 6-1'lik Hollanda yenilgisi sonrasında Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Şenol Güneş ile yolların ayrılması bekleniyor. Güneş'in kaderi, bugün TFF Başkanı Nihat Özdemir ile gerçekleştireceği toplantıda belli olacak.

YA İSTİFA YA KOVULMA
Fanatik gazetesinde yer alan habere göre gerçekleştirilecek toplantıda 2 sonuç çıkabilir. İlkinde TFF Başkanı Nihat Özdemir, Şenol Güneş'in ayrıldığını açıklayabilir; ikinci ihtimal de ise 69 yaşındaki çalıştırıcının istifasını sunması.

KOVULURSA 52.5 MİLYON TL
Sporx'in hbaerine göre, Şenol Güneş'in TFF'den aldığı aylık miktar 266 bin euro. Federasyonun fesih kararı alması halinde ödeyeceği miktar 5.3 milyon euro. Türk Lirası olarak 52.5 milyon TL. Güneş'in sözleşmesinde özel bir madde olduğu iddia ediliyor. Eğer özel madde varsa Güneş'e 30 milyon TL tazminat ödenecek.

SÖZLEŞMESİ 2022'DE BİTİYOR
A Milli Futbol Takımı'da ikinci dönemine Mart 2019'da başlayan Şenol Güneş'in sözleşmesi Haziran 2022'de sona erecek.

 

şenol güneş istifa milli takım tff nihat özdemir