Selçuk Bayraktar'dan, SİHA'lar hakkında "Oyuncak" yorumu yapan Merdan Yanardağ'a çok sert tepki

TAKİP ET

TELE-1 televizyonunun sahibi Merdan Yanardağ'ın Türk SİHA'larını "oyuncak" olarak tanımlayıp dalga geçtiği yorumlarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Selçuk Bayraktar, "Oyuncak" denilen SİHA'larla Kandil vuruluyor, en çok ses bundan geliyor." ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşında yeniden gündeme gelen Türk SİHA'larıyla ilgili TELE-1'in sahibi Merdan Yanardağ'ın "Oyuncak planör" yorumlarına tepkiler sürüyor. 

Son açıklamanın adresi ise Selçuk Bayraktar. Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yanardağ hakkında çok sert ifadeler kullandı.

"CİNSİNİ SEVDİĞİM CİNSİNE ÇEKER"
SİHA'ların en çok Kandil'i vurduğunu hatırlatan Bayraktar, "Katranı kaynatsan olur mu şeker, Cinsini sevdiğim cinsine çeker... TSK, o oyuncaklarla son yıllarda en fazla kandil'e vuruyor, en çok ses bundan geliyor. Sebeb-sonuç ilişkili korelasyon ve nedensellik bağlamında; kontrollü deneyle pozitif bilime katkı böyle birşey..." ifadelerini kullandı.



NE DEMİŞTİ?
Merdan Yanardağ, canlı yayında “Selçuk Bayraktar, sayın AKP Genel Başkanının damadı. Onun Türkiye'deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70’i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor her neyse sonuçta bir sanayi evet. Ama öyle yerli ve milli filan değil, montaj sanayi. Neyse burada üretilen İHA'lar ve SİHA'lar Ukrayna’ya satılıyordu...” ifadelerini kullanmıştı.

merdan yanardağ selçuk bayraktar