Selanik göçmenlerini Sabetayist olmakla suçlayan Müftü hakkında soruşturma başlatıldı

TAKİP ET

Düzce Akçakoca Müftüsü verdiği vaazda, Selanik göçmenleri için 'Müslümanlığa girmiş Yahudiler' diyen ve Gezi Parkı direnişini hedef aldı. Hedef alıcı konuşma yaptığı gerekçesiyle tepki gösterilen müftüye soruşturma başlatıldı. 

Düzce İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada “Akçakoca İlçe Müftüsü’nün Selanik göçmenleriyle alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı da “Bazı medya organlarında yer alan haberler nedeniyle Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü ŞabanSoytekinoğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Ali Koç'u hedef alan müftüden skandal sözler: Selanik'ten gelenlerin yüzde 90'ı sabetayist


NE OLMUŞTU
Düzce Akçakoca’da Müftülük yapan Şaban Soytekinoğlu, cuma namazı konuşmasında Filistin’deki saldırılar üzerinden Yahudilere değindi ve Selanik göçmenlerini hedef aldı. Vaaz verirken “Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” ifadelerini kullanan müftü, olayı daha sonra Gezi Parkı direnişine bağlayınca tepkilere sebep oldu.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda tepki alan müftü, konuşmasında “Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar” dedi. 

düzce müftü müftü