Selanik göçmenlerine ve Ali Koç'a hakaret eden Akçakoca müftüsü hakkında yeni gelişme

TAKİP ET

Sakarya'da camide vaaz verirken Selanik göçmenleri hakkında skandal sözler kullanan ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u hedef alan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Sakarya'da camide vaaz verdiği esnada Selanik göçmenleri hakkında “Yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist. Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil” ifadelerini kullanan ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u hedef alan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Müftü Şaban Soytekinoğlu, hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alanen aşağılama” suçundan iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianame Soytekinoğlu hakkında, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; Soytekinoğlu, ifadesinde, “Selanik göçmenlerini değil, Selanik üzerinden Anadolu’ya gelen Yahudileri” kastettiğini savunarak “Ben din âlimiyim” dedi.

Selanik göçmenlerini Sabetayist olmakla suçlayan Müftü hakkında soruşturma başlatıldı

Akçakoca Müftüsü hakkında sıcak gelişme: Savcılık soruşturma başlattı

NE OLMUŞTU
Düzce’nin Akçakoca ilçesi müftüsü Şaban Soytekinoğlu, 14 Mayıs’ta verdiği vaazda Selanik göçmenlerini, Gezi eylemlerini ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alarak “Şu kadroya bakın, yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist. Ne demek Sabatayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil. Bunlar dünyanın neresinde olursa olsun şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın. İstanbul’da Gezi olaylarında hotellerinde insanları barındıran kimdir? Gene Yahudiler. Şu anda şirketin, bir takımın da başkanı. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman sana da aynısını yaparlar” demişti. 
 

selanik göçmenleri ali koç hakaret müftü akçakoca