Selahattin Demirtaş: "Abdullah Öcalan'ın samimiyetini gördük, barış için uğraştı"

TAKİP ET

Kobani davasının 11. duruşmasında ifade veren eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'nın elebaşı için "Abdullah Öcalan'ın samimiyetini gördük, barış için uğraştı" dedi.

Kobani davasının 11. Duruşması, 7 Nisan'da Sincan Cezaevi'nde görüldü. Duruşmada ifade veren eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Abdullah Öcalan'ın samimiyetini gördük, barış için uğraştı" dedi.

Demirtaş, "HDP hiçbir şey yapmadı, barış için bir şey yapmadı.’ dediler. Hayır, çok şey yaptık. Ancak savaş kararı alınmıştı ve biz durduramadık. Biz Çözüm Sürecinde Kandil’de, İmralı’da, Ankara’da çözüm iradesini gördük. İnsanlar, askerler, dağdakiler çatışma istemiyor ama isteyenler var. Biz ilkeli ve ahlaklıyız, demokratik siyasetten yanayız. Bugüne kadar partimizin yürüttüğü politikalar budur" ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN'IN SAMİMİYETİNİ GÖRDÜK, BARIŞ İÇİN UĞRAŞTI"
Selahattin Demirtaş, "İmralı’da tecrit kalksın’ demek budur. HDP, ‘İmralı ile görüşülürse silahlar susar’ diyor. Ben 8 defa, heyetimiz 30 küsür defa İmralı’ya gittik. Biz HDP olarak Abdullah Öcalan’ın samimiyetini gördük. Abdullah Öcalan barış için uğraştı, samimi olduğunu devlet de hükümet de gördü. Hatta çok iyi hatırlıyorum ‘Hayattayken bu işi nihayete erdirmek istiyorum, bunun için herkes elinden geleni yapsın.’ diyen bir kişi gördüm ben İmralı’da" diye konuştu.

selahattin demirtaş abdullah öcalan terörist terör örgütü pkk hdp