Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'ya giden Süleyman Soylu'dan açıklama: "Ödemelerin ilkini evlere yaptık."

TAKİP ET

Şanlıurfa'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mağdur olan vatandaşlara ilk ödemelerin gerçekleştirildiğini, eşyalar için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla birlikte çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Türkiye'yi sarsan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da Çarşamba günü etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Şanlıurfa’da selden etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Son durumları alan Soylu, burada açıklamalarda bulundu.

Dün gece yaşanan sağanak yağışta alınan önlemler sonucu herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyleyen Soylu, “Burada, belediyelerimiz, ilgili kamu birimlerimiz, jandarmamız, askerimiz, polisimiz burada el birliğiyle, iş makinelerimiz, Allah razı olsun herkes büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Ödemelerin ilkini evlere yaptık. Daha sonra eşyaları da Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.