Şeker ve çaya gelen fahiş zamlardan sonra Behzat Uygur'un çektiği video büyük beğeni aldı

TAKİP ET

Çay ve şeker fiyatlarına gelen fahiş zamlar vatandaşların tepkisini çekerken, tiyatrocu Behzat Uygur'un çektiği video büyük beğeni aldı.

Ekonomideki kötü gidişat, mizahı da yakından ilgilendiriyor. Güldür Güldür gibi komedi-güldürü programlarında sık sık ekonomi ve siyasete gönderme yapan parodiler oynanırken, tiyatrocular da artan fiyatları eleştirmeye başladı.

Tiyatrocu Behzat Uygur, çay ve şekere gelen zamlarla ilgili çektiği kısa video kısa sürede on binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Uygur videosunda, para kasası içerisine gizlenmiş tek küp şekere ulaşıp, çayına atması "Görevimiz tehlike fon müziği" eşliğinde çekildi.

Uygur, Twitter hesabından paylaştığı videoya "Görevimiz %67" notunu düşerek, son gelen şeker zammına göndermede bulundu. 


ÇAY VE ŞEKERE ÜST ÜSTE ZAMLAR GELMİŞTİ
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, hafta içinde şekere yaklaşık olarak yüzde 67 zam yapmıştı. Gelen zamlar sonrası, birçok gıda ürününe zam gelmesi beklenirken, Çaykur da geçtiğimiz haftalarda çaya büyük bir zam yapmıştı.

RESTORAN VE KAFELERDE ÇAY LÜKSE GİRİYOR
Türklerin en yaygın ve uygun fiyatlı içeceği haline gelen çay, son gelen zamlardan sonra el yakmaya başladı. Restoranlarda yemeğin üzerine sınırsız olarak ikram edilen çaylar artık 10 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Kimi kafelerde 20 TL üzerine satılan çayın gelen yeni zamlardan sonra fiyatının daha da artması bekleniyor.

MALİYETLER ARTMAYA DEVAM EDİYOR
Çay üreticilerinin Çaykur'a sattıkları ürünlerine ton başına zam yapılırken, gübreye gelen yeni zamlar ve ulaşım maliyetlerinin artması üreticileri de düşündürüyor.

Karadeniz bölgesinde yoğun ve kaliteli olarak yetişen çay maliyetleri, gübreye gelen son zamlardan sonra daha da artacak. 

Çay maliyetleri üretici tarafından artarken Çaykur ve Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nün zamları nihai tüketiciye katlanarak yansıyacak.

Tarım ürünlerine zam yolda! Gübre fiyatları ne kadar oldu...

Sosyal medyanın en çok paylaşılan mesajı oldu: Çaya zam geldi, reis çayları geri topluyor

Türkiye'de çay bile lüks oldu: Çaykur'dan çay fiyatlarına rekor zam!

Türk Şeker'den şeker fiyatlarına yüzde 67'ye varan büyük zam!

çay fiyatları şeker şekere zam çaya zam behzat uygur