Şehit Uzman Çavuş Enes Özgül son yolculuğuna uğurlandı, vasiyeti yerine getirildi

TAKİP ET

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül, son yolculuğuna uğurlandı. Özgül'ün vasiyetiyle adı, yetiştiği Isparta Çocuk Destek Merkezine verildi.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

30 yaşındaki Enes Özgül için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazede şehidin babası Ahmet Özgül, kardeşleri Esra Özgül ve Emre Özgül taziyeleri kabul etti.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit uzman çavuşun naaşı omuzlarda cenaze aracına götürüldü. Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Özgül'ün "Şehit olursam adım ve soyadım bir çocuk esirgeme kurumuna verilesin" vasiyeti yerine getirildi.

İŞTE O VASİYET

Özgül’ün, yurttaki öğretmenine WhatsApp’tan askeri üniformalı fotoğrafını göndererek, “Ömer hocam kritik bir operasyona gireceğim. Pençe-Kilit’te sizden bir istirhamım şudur; eğer şehit olursam adım ve soyadım bir çocuk esirgeme kuruluşuna verilsin. Hocam orada büyüyen çocuk şehit olma hayaliyle büyüsün. Sizleri hep sevdim hocam ve her zaman sevmeye devam edeceğim. Hepiniz hakkınızı helal edin, hakkım varsa hakkım helal olsun” yazdığı ortaya çıkmıştı.

Şehidin cenazesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Birinci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, AKP İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Şehit Enes Özgül vasiyet Şehit Enes Özgül