Şehit Teğmen Ömer Faruk Civelek'in ailesinin feryadı yürekleri dağladı

TAKİP ET

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek, şehit düştü. Civelek'in şehadet haberini alan ailesinin feryadı yürekleri dağladı.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina Dağı bölgesinde devam eden Pençe - Kilit operasyonunda teröristler tarafından gerçekleştirilen taciz atışında Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek şehit düştü.

Civelek'in şehadet haberi alan Sakarya'nın Karasu ilçesindeki ailesinin feryadı yürekleri dağladı.

Gölköprü Mahallesi'ndeki babaevine gelen Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, askeri yetkililer ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, acı haberi, baba Hakkı ve anne Ayşe Civelek'e ulaştırdı. Acı haberle tüm Türkiye gibi Sakarya'nın Gölköprü Mahallesi'ndeki yasa boğuldu.

KARDEŞLERİN FERYADI YÜREK DAĞLADI

Şehidin ailesi ise adeta yıkıldı. Cenaze evinde yürekleri yakan feryat ve gözyaşları hakimdi. Cenaze için şehidin şehir dışından gelen kardeşlerinin acı feryatları yürekleri dağladı. Şehidin yakınlarını, Helvacı ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. 30 yaşındaki şehidin babaevine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Civelek’in cenazesi baba ocağına ulaştırılmak üzere ise dün gece saatlerinde Kocaeli Cengiz Topel Havalimanına getirildi. Burada gerçekleşen karşılama töreni sonrasında şehidin naaşı, Karasu'ya getirildi. Şehit Civelek için Gölköprü Mahallesi Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

 

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesinde baba Civelek'in sözleri yürekleri dağladı. Kılınan cenaze namazı sonrasında, 7 kardeş olduğu ve Eylül ayında düğün yapacağı öğrenilen şehit Civelek’in naaşı, Gölköprü merkez mezarlığına defnedildi.

“KOMUTANIM, CANIM OĞLUM”

Şehidin babası Hakkı Civelek cami önünde oğlunun tabutuna son kez sarılarak, “Komutanım, canım oğlum. Tabutla mı gelecektin benim aslan oğlum” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Şehit Ömer Faruk Civelek