Şehit oğlu için köyde tek başına yaşayan Sadık Tokat, oğlunun yanına defnedildi!

TAKİP ET

Kastamonu'da 28 yıl önce şehit olan oğlunu yalnız bırakmamak köyde tek başına yaşayan baba Sadık Tokat, hayatını kaybetti. Tokat, şehit oğlunun yanına defnedildi.

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki Avlacık Köyü'nde, 28 yıl önce Van'da şehit düşen oğlunu yalnız bırakmamak için tek başına yaşayan Sadık Tokat 87 yaşında hayatını kaybetti.

Sadık Tokat, Van'da vatani görevini yaparken teröristler ile girdiği çatışmada şehit olan oğlunun yalnız kalmaması için 28 yıldır köyünü terk etmemişti. Yıllarca eşiyle birlikte köyde tek başına yaşayan Sadık Tokat, oğlunun evin bahçesindeki mezarı her gün ziyaret ediyordu.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Sadık Tokat, şehit oğlu Selahattin Tokat ile geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eşi Huriye Tokat’a kavuştu. "SIRF ONLARI YALNIZ BIRAKMAMAK İÇİN DURMAK İSTİYORUM"
Sadık Tokat, eşinin vefatı sonrasında yapmış olduğu açıklamada şunları söylemişti:
“Yaşlıyım, doğal olarak hastalıklarım var. Midem ağrıyor, başım dönüyor ama hastalıklara rağmen onları yalnız bırakmıyorum. Evden mezar yolu biraz yokuş. Zor çıkıyorum ama olsun. Mezarlığa gidip dua ediyorum, yanlarında oturuyorum. 64 yıllık hayat arkadaşımı da oğlumun yanına defnettik. Artık onun için de dua ederim. Burada çalışamam, ekemem biçemem. Sırf onları yalnız bırakmamak için durmak istiyorum. Durabildiğim müddetçe köyde kalacağım. Ben de ölünce onların yanına yatacağım”

OĞLU VE EŞİNİN YANINA DEFNEDİLDİ
Sadık Tokat’ın cenazesi dün Araç Veznedar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Araç Avlacık Köyü Ulualan mahallesinde, şehit oğlu Selahattin Tokat ve eşi Huriye Tokat’ın yanına defnedildi.

 





 

şehit sadık tokat kastamonu köy mezar şehit oğlu