Şehit babası Hasan Karagöz, devlete seslendi: "Söz verdiniz, sonra kimse oralı olmadı!"

TAKİP ET

Şehit babası Hasan Açıkgöz, oğlu İbrahim Halil Açıkgöz'ün İdlib'te şehit düşmesinin ardından oğlunun adını yaşatmak için bir okula ismini vereceklerini söyleyen devlet yetkililerinin, sözünde durmadığını söyledi.

Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim unsurlarının havan ve top saldırısı sonucu 2020 Şubat ayında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz’ün babası Hasan Açıkgöz, oğlunun ismini bir okula vereceklerini söyleyen devlet yetkililerinin sözünde durmadıklarını söyledi. Baba Açıkgöz, devlet yetkililerinden tek isteğinin kendisine verilen sözü tutmaları olduğunu belirtti. 

Baba Hasan Açıkgöz, oğlu Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz’ün 22 yaşında şehit düşmesinin ardından devlet yetkililerinin kendisine gelip “Senin oğlunun adını bir okulda yaşatacağız” diyerek söz verdiklerini ancak bu sözde durulmadığını duyurdu.  

Kendisine verilen sözden sonra kimsenin oralı olmadığını belirten baba Hasan Açıkgöz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada tek ricasının verilen sözün yerine getirilmesi olduğunu söyledi. 

Hasan Açıkgöz, "Ben Hasan Açıkgöz. İdlip Suriye'de şehit olan İbrahim Halil Açıkgöz'ün babasıyım. Sayın devlet buyuklerim bana gelip dediler ki, 'Senin oğlunun adını bir okulda yaşatacağız' diye bir söz verdiler. O gününde sonra kimse oralı olmadı. Benim tek isteğim odur. Saygılarımla" diye yazdı.

Şubat 2020’de şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz’ün babası Hasan Açıkgöz’ün paylaşımı şöyle;


şehit hasan karagöz idlib suriyeli ibrahim halil açıkgöz şehit babası