Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba: "Beni mahkemelere götürenler, şimdi şehit ailelerini hatırladı!"

TAKİP ET

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Bingöl'de İYİ Partili Lütfü Türkkan ile bir şehit arasında yaşanan diyalog sonrası başlayan tartışmaların ardından AYKIRI'ya özel açıklamalarda bulundu.

GÜLDESTE DEMİRTAŞ / AYKIRI

1993 yılında oğlunu şehit veren Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Lütfü Türkkan ile şehit yakını arasında yaşananların ardından başlayan tartışmalar hakkında AYKIRI'ya konuştu. Akbaba,  "Bugünlerde şehitleri ağızlarından düşürmeyip, şehit ailelerinin haklarını savunanlar, yeni ameliyatlı olmama rağmen beni sebepsiz yere yargılamaya çalışmışlardı. O zaman neredeydiniz?" dedi.

4 yıl önce "Cumhurbaşkanına hakaretten" dava açıldığında ameliyatlı halde mahkemeye gittiğini söyleyen Pakize Akbaba, iktidara tepki gösterdi.

"ŞEHİTLERİ KULLANANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"
Akbaba, "Türkiye’yi felakete sürüklüyorlar. Allah Türkiyemizi korusun. Küfürle falan olmaz bu iş herkes Türkiye’ye sahip çıkacak. Ben çocuğumu feda ederek vatana destek veriyorum. Vatanımın, bayrağımın, cumhuriyetin yanındayım. Şehitleri kullananlara hakkımı helal etmiyorum" dedi. Pakize Akbaba'nın açıklamaları şöyle:

"AMELİYATLI AYAĞIMLA BENİ MAHKEMELERE DÜŞÜRDÜLER"
Şahsıma edilen o küfürleri kabul etmiyorum. Türk milletine yakışır bir küfür değil. Şehit ailesi olsun istersen dağdan inen PKK olsun. O küfür bir milletvekilinin ağzına yakışmaz bunu yapmaması gerekiyordu.

Beni asıl derinden yaralayan şey Hulusi Akar’ın bir meclis toplantısında feryat edercesine ‘Başıma silah dayandı’ diyerek darbe olayını anlatıyor “Boğazımı sıktılar” diyor. O öyle diyor fakat özel harekât kurmaylıkta kozmik odaları açtırmamak için bir Mehmetçiğin kalbine kurşun sıktılar. O canını veriyorsa sen ‘Boğazımı sıktılar korkudan yaptım’ diyemezsin. Şimdi beni suçlayıp konuşmamdan iki yıl sonra mahkeme kapısına götürüyorsunuz. O zaman benim ayağım yeni ameliyat olmuştu, yürüyemiyordum. Fakat kanuna karşı gelmemek için Kars’tan çıkıp Ankara’ya ifade vermek için geldim.

"ÖCALAN’A SAYIN DİYEREK, KARDEŞİNİ TRT’DE AĞIRLAMADINIZ MI!"
Sayın Hulusi Akar eşinizin başınıza silah mı dayandı, boğazınızı mı sıktılar? Önceden yanımda yoktunuz şimdi sahip çıkmaya başladınız. Sizin sahip çıkmanıza inanmıyorum. İkincisi AKP’nin Sayın Genel Başkanı diyor ki “Bu küfür yenilir yutulur değil”.

Şehide kelle, bebek katiline ve mektubunu getirip okuttuğunuz Öcalan’a sayın dediniz o zaman bu şehide sahip çıkanlar neredeydi, 74 şehidin katilini getirdiler TRT’de ağırladılar o zaman neredeydiniz? Bunlar da yenilir yutulur değil. Bir şehit annesini 4 yıldır mahkemelerde süründürüyorsunuz bu hiç yenilir yutulur değil.

Peki ben hangisi ile karşılaştırayım da size güveneyim, şehide sahip çıkıyorsunuz. Bir vatandaş şehit kardeşi Meral Akşener’e ağıza alınmayacak şekilde küfür etmiş. Meral Akşener’i temsil eden bir milletvekili de ona küfür etmiş. İkisini de kınıyorum ikisine de yazıklar olsun.

Sakın yanlış anlaşılmasın Pakize Annenin birisine vefa borcu var da ondan çıkıp konuşuyor diye düşünülmesin. Hayır, şehidi de böldüler. 15 Temmuz şehitler dernek başkanı benim için ‘Şehide saygıyı biz onlardan öğrenmeyeceğiz’ dedi. Bize AKP’nin kapısında polis dayağı attırdılar. Biz şehit, gazi değil miyiz? Niye o zaman bize sahip çıkmadılar. İşlerine gelince şehitlerin adını kullanacaklar, “Kelle” diyecekler, işlerine gelmeyince şehit annesini mahkemeye verecekler.

"HAKİMİN KARARI ÖZ ELEŞTİRİ"
Şimdi şehitlere saygı duyanlara sesleniyorum. Bana hiç yoktan tanımadığım bir şahıs Afyon’da ‘Bu kadın vatan hainidir’ dedi. Ben de dört yıl cezayla yargılandıktan sonra tazminat davası açtım ve ‘Şehit annesine nasıl vatan haini deniliyor’ diye sordum. Ben vatan için evlat verdim. Başka şehitler vermeyelim diye de mücadele ediyorum. Hakimin verdiği karar ise bana vatan haini diyen kişinin sözlerinin öz eleştiri olduğunu yönünde. Bana hakaret edilmiş bu nasıl öz eleştiri olabilir, bana vatan haini denilmiş. Bunlar böyle eğer adalet, hukuk bir kişinin dudağı arasında olursa o her şeyi yapıyor. Canı isteyene şehit ailesi deyip göğüs geriyor, ortalığı karıştır diye destek veriyor. Canı isteyince de şehit annesine vatan haini diyenlere öz eleştiri diye karar alıyor. Yüksek mahkemeye gideceğim bunun peşini bırakmayacağım.

“ONLAR BOLU BEYİ İSE BEN KÖROĞLU OLACAĞIM”
Bir genel başkanı linç ettirmeye kalktınız. Düşman da olsa bugün benim cenazeme gelmişse başımın üstünde yeri var. Şehidi siz niye sahipleniyorsunuz. Şehit sadece sizin şehidiniz değil ki Türkiye’nin şehidi.

Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu linç ettirmeye kalkıyorsun bir eve sığınıyor. “O evi de yakın diyorlar” hangisinin hakkında işlem yaptırıldı? Bu nasıl şehide sahip çıkmaktır.

Hiç değilse o şehidin hatırı için orada o kargaşa yaşanmayacaktı. İşinize gelince her şeyi kullanıyorsunuz. Ondan sonra da şehide saygımız var bu yenilir yutulur küfür değil Hulusi Akar’ın hanımı açıklama yapıyor şehit başımızın tacıdır.

Ben sizin ilk defa sesinizi duyuyorum ben şehit yakını değil miyim? Ben de şehit annesiyim. Ben de Cumhuriyet kadınıyım. Ben Atatürk’ün izinden giden bir anneyim bu yüzden beni görmezlikten geliyorsunuz. Onlar Bolu Beyi olursa ben de Köroğlu olacağım karşılarına çıkacağım. Bu lafları yüzlerine vuracağım. Gene çıksınlar suç duyurunda bulunsunlar.

ARTIK BENİ MAHKEMEYE GÖTÜREMEYECEKLER
Artık beni mahkemeye götüremeyecekler. Çünkü hırsızlık yapan bakanların birisini elçi diye atadılar. Hırsızları kayırıyorlar. Şehit ailesi kutsaldır. Ben şehitleri unutturmamak için mücadele ediyorum. Başka annelerin ağlamaması, şehitlere laf gelmesin, hakları aransın. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Ben ne kimsenin hoşuna gitsin diye ne de başkasının zoruna gitsin diye konuşuyorum. Bana nasıl eleştiriler de bulundular biliyor musunuz? Bana Ermeni dediler. Fakat kanun yok ki kanun bir kişinin iki dudağı arasında.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”
Her şeyi böldüler. Şehit ailelerini bölmesinler, kullanmasınlar. Benim açıklamalarım da sağa sola çekilmesin. Ben bana küfür edeni de şehit yakınına küfür ettireni de kınıyorum. Durup dururken o çocuk neden Meral Akşener’e çatıyor. Onun anası bacısı yok mu? Bir vatandaş olarak bir kadına nasıl küfür edebilir. Biz namus için şehit verdik. Onu da kınıyorum. Lütfü Türkkan’ı da kınıyorum. Kendilerini tanımıyorum ama yapılmaması lazım.

Bunlar danışıklı dövüştür. Allaha havale ediyorum. Türkiye’yi felakete sürüklüyorlar. Allah Türkiyemizi korusun. Küfürle falan olmaz bu iş herkes Türkiye’ye sahip çıkacak. Nasıl nefes alıyorsunuz. Bu bayrağın altında yaşıyorsunuz. Bu kutsal Türkiye’yi satıyorsunuz kimse şikayetçi olmuyor. Sata sata hiçbir şey kalmadı. Ünlülerin de boğazlarına tasma takılmış. İktidarın yanına çekilmiş. Bu kişiler kendi menfaatleri için hükümete destek veriyor. Ben çocuğumu feda ederek vatana destek veriyorum. Vatanımın, bayrağımın, cumhuriyetin yanındayım. Şehitleri kullananlara hakkımı helal etmiyorum.
 

pakize akbaba şehit anaları derneği şehit