Sedat Peker tutuklandı iddiası ortalığı karıştırdı! El Cezire'den açıklama geldi: Tercüme hatası

TAKİP ET

Katar merkezli El Cezire'nin, Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve Türkiye'ye iade edilebileceği yönündeki iddiası ortalığı karıştırdı. El Cezire, iddiasının ardından yeni bir açıklama yaparak "Tercüme hatası" dedi.

Katar merkezli El Cezire, Sedat Peker hakkında yaptığı haberle ortalığı karıştırdı. El Cezire, Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri tarafından gözaltına alındığını ve Türkiye'ye iade edilebileceğini iddia etti. El Cezire'nin haberi kısa sürede Türkiye'de gündem oldu.

Ancak El Cezire, Peker'in gözaltında olduğuna yönelik ifadelerini haberinden kaldırdı. Konuyla ilgili düzeltme yayımlayan El Cezire, "Bu makalenin önceki bir versiyonunda hüküm giymiş bir Türk mafya babası Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Al Jazeera bu raporları doğrulayamadığı için bu cümle makaleden çıkarıldı" ifadelerini kullandı.

"TERCÜME HATASI"
El Cezire muhabiri Sinem Köseoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"El Cezire'nin "Sedat Peker'in tutuklandığı ve Türkiye'ye iade edileceği" şeklinde bir haberi, manşeti bulunmamaktadır. Internet sitemizde yayınlanan bir haberde arkadaşımız 'Peker'in BAE tarafından tutuklandığı ve iade edileceği iddia edilmişti' şeklinde bir ifade kullanmıştır. 'Lost in translation' dediğimiz tercüme yanlışlığı/kargaşası olmuş galiba."

sedat peker el cezire bae sedat peker gözaltı sedat peker tutuklandı sedat peker iade sedat peker bae el cezire sedat peker