Sedat Peker'in bahsettiği Sezgin Baran Korkmaz kimdir? Süleyman Soylu'yla ne zaman görüştü, yurt dışına nasıl kaçtı?

TAKİP ET

Sedat Peker, yayınladığı 9. videoda Süleyman Soylu'nun, Sezgin Baran Korkmaz'ı hakkında açılan dosya sebebiyle uyardığını ve yurt dışına kaçması gerektiğini söylediğini iddia etti.

Sedat Peker, “Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz” başlığı ile 9. videosunu yayınladı.  Peker, videoda Sezgin Baran Korkmaz ismini işaret etti. Peker, hakkında soruşturma açılan Sezgin Baran Korkmaz’ın, Süleyman Soylu tarafından uyarıldığını ve daha sonra yurt dışına çıktığını söyledi. 

Sedat Peker'den 9. video: Süleyman Soylu, Demirören, Sezgin Baran Korkmaz ve 10 bin dolar alan siyasetçi...

"SÜLEYMAN SOYLU SEZGİN BARAN KORKMAZ’I İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞIRDI"
Peker, Soylu’nun, Sezgin Baran Korkmaz’ın bir iş insanından alacağı 45 bin doları silmesini istediğini söyleyerek olayı şu sözlerle anlattı; 

"5 Aralık tarihinde, Resul Hor Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Sezgin Baran Korkmaz’a telefon açıyor. Sezgin Baran Korkmaz, Amerika’da aranan birisi. Duymuşsunuzdur ”Aslan” diye geçen Ermeni bir adam vardı. Basından hatırlarsınız, şimdi cezaevinde. Bu adamı arıyor. İçişleri Bakanlığı’na çağıyor. Saati de akşam veya saat 10.30 giriş 12:30 çıkış. Aradaki konuşmayı anlatıyorum. Sezgin Baran Korkmaz’ın bir iş insanından 45 milyon dolar alacağı var. Süleyman buna diyor ki, ‘Senin hakkında tahkikat yapıldı. Dosya var, sen yurt dışına çık. Bu adamın parasını da yukarının haberi var diyor (Tayyip abiyi işaret ediyor.) Yukarının haberi var, bu parayı da sil. Sorun çıkacak’ diyor. Şimdi bütün kayıtları da her şey çıkacak.

Sezgin Baran Korkmaz 6 Aralık tarihinde yurt dışına gidiyor. İçişleri Bakanı Organize Suçlar Daire Başkanı telefonuyla arayıp ‘hakkında altı aydır Türk polisi tarafından da dosya hazırlanan bir adamı İçişleri makamına çağırıp görüşüyor. Yüce divan. Yurt dışına çıkmasanı söylüyor ve çıkıyor. İş nerede bozuluyor? Sezgin Baran Korkmaz bu 45 milyon doları kabul etti ya…  Napsın adam tırstı, karşısında devlet var. Otelini de istediler.

5 Aralık tarihinde Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı’na geldi mi, 6 Aralık’ta yurt dışına çıkmış mı? Gece görüşüyor bir gün sonra kaçıyor. İş nasıl bozuluyor onu anlatacağım. Sezgin Baran Kortmaz bakıyor her şey elinden gidecek. Otelini istiyorlar ya. Bunlar 45 bin dolar ile başladı şimdi oteli istiyorlar. Bu dönmüyor Türkiye’ye. 28 Aralık’ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık ne biliyor musunuz? O gün 45 milyon doların ödenme günü. O gün haciz olacak. Sezgin Baran’ın karısını gözaltına alıyorlar. Benim evime gidip benim karımla korkutmak istediler ya aynısını ona yapıyorlar."

VEYSİ ATEŞ BENİ ARIYOR
"Bu Veysi Ateş, beni bu olayı toparlayayım diye arıyor. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsunuz, on binlerce, yüz binlerce lira hesap ödemiyorsunuz. Mehmet Ağar’dan öğrenmişler bu taktiği adamı gasp ediyorlar. Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz?

İstanbul Başsavcısı bu olaya izin vermiyor Cumhurbaşkanına gidiyor. Sizin haberiniz var mı diye soruyor. Cumhurbaşkanı haberinin olmadığını söylüyor.  

Başka hangi hakim savcı kaldı hepsinin listesi ben de. Tek tek anlatacağım."

OTELDE KALAN İSİMLERİ AÇIKLADI
Sedat Peker, bahsi geçen Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde kalan isimleri açıkladı. 

Peker, otelde Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toplu, Koruma Daire Başkanı Ekrem Güler, Veyis Ateş ve Muğla Emniyet Müdürü’nün kaldığını iddia etti. Peker, ek olarak Rasim Ozan Kütahyalı'nın ve Resul Hor'un da ismini verdi.

SEZGİN BARAN KORKMAZ KİMDİR? 
Sezgin Baran Korkmaz, SBK Holding’in kurucusu ve CEO’su olarak görev yapmıştır. SBK Holding’in finans, ilaç, maden, enerji, gayrimenkul, otomotiv, teknoloji ve lojistik gibi farklı sektörlerde yaptığı yatırımları da mevcuttur. 

Sezgin Baran Korkmaz hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yararından “kara para aklama” suçlaması ile arama kararı çıkartılmış ve tüm mal varlığına el konulmuştur.

Sezgin Baran Korkmaz’a ait SBK Holding ve bağlı alt şirketler üzerinden 132 milyon dolar kara para aklandığı iddia edilmiştir.

Aynı zamanda Korkmaz’ın, Amerika'nın Utah Eyaleti'nde vergide sahtecilik yapmaktan ceza almış bir şirketle de ilişkisi vardır. 

Sezgin Baran Korkmaz, 5 Aralık tarihinde eşi ile birlikte yurt dışına gittiği görüntüler ortaya çıkmıştı. 

ERDOĞAN İLE FOTOĞRAFLARI VARDI 
Hakkında soruşturma açılmasından sonra, Sezgin Baran Korkmaz’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Daha sonra Erdoğan’ın bütün fotoğrafları sildirdiği söylenilmişti.

YURT DIŞI YASAĞI, BAŞSAVCILIĞIN TALEBİYLE KALDIRILDI İDDİASI
Kara para aklama suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve Türkiye'de aranan Sezgin Baran Korkmaz'ın yurt dışına çıkış yasağının Yargıtay üyeliğine seçilen İrfan Fidan'ın İstanbul Başsavcısı olduğu günlerde kaldırıldığı öne sürülmüştü.

Daha önce mal varlığının dondurulan ve yurtdışına çıkış yasağı getirilen Korkmaz'ın mal varlığının dondurulması ve yurtdışına çıkış yasağı eş zamanlı olarak kaldırılmıştı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın yurtdışı yasağı kaldırılınca ülke dışına çıktığı anlaşıldı... Sezgin Baran Korkmaz olayında sıcak gelişmeler



SEZGİN BARAN KORKMAZ GERÇEKLERİ
Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Sedat Peker'in Sezgin Baran Korkmaz konusunu eksik anlattığını belirterek detayları açıkladı.

Çolak, Korkmaz'ın yargı üzerinde baskı kurabilecek bağlantılara sahip olduğunu ifade ederek, "Korkmaz'ın PR çalışmasını yapan gazetecileri hatırlattığımız ve Korkmaz ile ilgili belgeli haberlerimize jet hızıyla erişim engellemesi çıkarıldı." dedi. Çolak, şu ifadeleri kullandı;
"Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz konusunu eksik anlatıyor. Korkmaz'ın mal varlığına el konulmuş ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti. İstanbul Başsavcılığı'nın talebiyle bu karar kaldırıldı ve Korkmaz alacağını alıp yurt dışına kaçtı. Onun PR'ını yapan gazeteciler ise suskun!

Öte yandan Sezgin Baran Korkmaz Yargı üzerinde de baskı kurabilecek bağlantılara sahipti. Korkmaz'ın PR çalışmasını yapan gazetecileri hatırlattığımız ve Korkmaz ile ilgili belgeli haberlerimize jet hızıyla erişim engellemesi çıkarıldı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın SBK Holding'i satışlarına devam ediyor!

SBK Holding operasyonunda 1 tutuklama kararı, Sezgin Baran Korkmaz hala kaçak

Sedat Peker'den 9. video: Süleyman Soylu, Demirören, Sezgin Baran Korkmaz ve 10 bin dolar alan siyasetçi...




 

sezgin baran korkmaz sedat peker süleyman soylu otel veyis ateş