Sedat Peker hakkında yeni gelişme: INTERPOL kırmızı bültenle arama kararı çıkarttı

TAKİP ET

Organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker hakkında kritik bir gelişme yaşandı. INTERPOL, Sedat Peker için 194 üye ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkarttı.

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 farklı suçtan, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise 2 ayrı suçtan yargılanan Sedat Peker hakkında Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) harekete geçti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, yurt dışında bulunan, hakkında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla soruşturma yürütülen Sedat Peker'in kırmızı bültenle aranması talebine cevap geldi.

194 ÜLKEDE KIRMIZI BÜLTENLE ARAMA KARARI
Talebi değerlendiren INTERPOL, Sedat Peker hakkında 1 Şubat 2022 itibarıyla 194 üye ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkarttı. INTERPOL, Peker hakkındaki kırmızı bülten kararını, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi.

KÖFTECİ YUSUF
OdaTV'de yer alan habere göre Başsavcılıklara iletilen kırmızı bülten kararında INTERPOL, Türkçe ve İngilizce açıklamalarda bulundu. Kararda, Köfteci Yusuf'un sahibi şikayetçi Yusuf Aktaş'ın Sedat Peker'in lideri olan suç örgütü üyeleri tarafından tehdit edilerek yağmalanmaya çalışıldığı, bu durumun müşteki Aktaş tarafından rapor edildi.

Müştekinin sanıkları teşhis ettiği, dijital materyallerin incelenmesinin ve suç faaliyetlerine ilişkin talimatların Peker tarafından verildiğinin anlaşılması sonucu Peker'in 'suç işleme amacıyla örgüt kurma' ve 'varsayılan suç örgütlerinin korkutucu güçlerinden yararlanarak yağma' suçlarını işlediğine dair kuvvetli kuvvetli suç şüphesi oluştuğu açıklandı.

SEDAT PEKER "KIRMIZI BÜLTEN YOK" DEMİŞTİ
Peker, daha önce yaptığı açıklamalarda, "Hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Video yayınlandı: Sedat Peker aylar sonra ilk kez ortaya çıktı

sedat peker ınterpol arama yakalama kırmızı bülten dubai bae türkiye